• home
 • video
 • pas verschenen

  Indrukwekkende O'Sullivan is 2 records rijker na 7e zege op UK Championship

  O'Sullivan rekende in de finale af met Mark Allen.

  Ronnie O'Sullivan heeft zijn titel op het UK Championship met succes verdedigd. De 43-jarige Engelsman was in de finale te sterk voor Mark Allen. O'Sullivan snoept dankzij zijn zege records af van Stephen Hendry en Steve Davis

  19e Triple Crown-zege

  O'Sullivan, twee weken erg goed op dreef in York, stond al snel 6-2 voor in de eindstrijd tegen Allen. De Noord-Ier kwam nog terug tot 9-6, maar daarna brak de veer. 

   

  Voor O'Sullivan is het de 7e overwinning in het UK Championship na zeges in 1993, 1997, 2001, 2007, 2014 en 2017. Daarmee wordt hij alleen recordhouder. Tot vandaag deelde hij dat record met de Engelsman Steve Davis.

   

  Met zijn zege op het UK Championship staat de zegeteller van O'Sullivan in Triple Crown-toernooien (UK Championship, de Masters en het WK) op 19. Niemand doet beter. Dat record snoept hij af van Stephen Hendry (18).

  O'Sullivan heeft wat afkoeling nodig na de finale:

  O'Sullivan krijgt zijn trofee: