• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon demonstreert tegen Keniaanse en behoudt haar wereldtitel

  Delfine Persoon poseert trots met haar gordel.

  Delfine Persoon poseert trots met haar gordel.

  Delfine Persoon heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technische knock-out in de 10e ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. In de VS kon Femke Hermans niet verrassen tegen de sterke Amerikaanse Claressa Shields.

  Delfine Persoon verdedigt met succes wereldtitel tegen Keniaanse Waguthii

  Defline Persoon versloeg Judy Waguthii in 2014 al eens op punten. Zaterdag kende de kamp een gelijkopgaand begin. Maar in de 2e en 3e ronde deelde de Belgische enkele rake klappen uit.

   

  Waguthii bleek opnieuw een taaie tante, al had ze het toch moeilijk tegen het energieke boksen van Persoon. Die verdedigde goed op de aanvallen van Waguthii, en bleef haar tegenstandster bestoken. Na vier ronden leidde Persoon dan ook met driemaal 40-36.

   

  Waguthii bleef incasseren en ging op het einde van de 6e ronde dan ook aan het wankelen. In het slot van de kamp dwong Persoon de Keniaanse tot verdedigen. Op het einde van de 9e ronde ging Waguthii op de knieën na een mokerslag van de regerende kampioene.

   

  Waguthii bleef ook in de 10e ronde de boksbal van onze landgenote, waardoor de ref besliste de kamp stil te leggen. Persoon verlengde zo op overtuigende wijze voor de 8e keer haar wereldtitel na een technische knock-out.

  In haar carrière won Persoon 42 kampen, waarvan 17 met knock-out. De West-Vlaamse verloor slechts éénmaal, met knock-out. Waguthii leed haar negende nederlaag, de eerste met knock-out, tegenover 16 zeges (waarvan vier met knock-out) en vier onbesliste kampen.

  Persoon: "Technische knock-out was al eerder mogelijk"

  Delfine Persoon toonde na afloop van de kamp veel respect voor haar opponente. "Het is ongelooflijk wat zij allemaal geïncasseerd heeft. Ik sloeg toch een paar keer zuiver op haar kin. Ik denk niet dat ik zo zou kunnen incasseren", sprak Persoon.

   

  "Ik vond dat technische knock-out eigenlijk al eerder mogelijk was, want het was niet meer gezond. Ik zag haar ogen soms wegdraaien."

   

  Persoon droomt nu van een kamp tegen de Ierse Katie Taylor, de olympische kampioene die de IBF- en WBA-titel in haar bezit heeft. "Als het mogelijk is, zou ik haar graag naar hier laten komen. Maar ze is een beschermde prooi en wordt heel goed omringd. We zullen zien."

   

  Voor Persoon was de kamp tegen Waguthii ook een bevestiging dat ze er nog staat na een moeilijke periode, waarin ze drie keer geopereerd werd aan haar vingers. "Ik voel dan ook dat ik nog kan groeien, nu ik zonder pijn kan boksen met twee handen. Ik groei weer naar mijn beste niveau", aldus Persoon.

  Femke Hermans is kansloos tegen Claressa Shields

  Delfine Persoon was zaterdag niet de enige Belgische die een kamp om de wereldtitel bokste. In Los Angeles nam de 28-jarige Femke Hermans, WBO-wereldkampioene bij de supermiddengewichten (-76 kg), het op tegen Claressa Shields, tweevoudig olympisch kampioene en een van de grootste namen in het Amerikaanse vrouwenboksen.

   

  De inzet van de kamp: de wereldtitels bij de WBC, WBA en IBF. Een aartsmoeilijke klus voor Hermans, want Shields was al sinds 2012 ongeslagen. En dat bleek ook al snel in de ring, waar de Amerikaanse duidelijk een maatje te groot was voor Hermans in een kamp die live werd uitgezonden op HBO.

   

  Na tien rondes was het over en uit voor Hermans. Shields won na een unanieme beslissing van de jury.