• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Hamilton is "Personality of the Year" na 3x Verstappen

  Lewis Hamilton

  In 2014 won Hamilton de prijs ook.

  Lewis Hamilton is op een FIA-gala in Sint-Petersburg uitgeroepen tot "Personality of the Year". De Brit doorbrak de reeks van Max Verstappen, die vanaf 2015 onafgebroken won. In 2014 won Hamilton ook al eens.

  In 2018 won Hamilton 11 van de 21 Grote Prijzen, goed voor een vijfde wereldtitel voor de meest succesvolle Britse Formule 1-rijder aller tijden. Die prestatie levert hem ook de titel "Personality of the Year" op, die de voorbije 3 jaar naar Max Verstappen ging.

   

  Hamilton: "Of ik de 7 wereldtitels van Michael Schumacher wil evenaren? Dat heb ik niet als doel gesteld. Ik heb net bijgetekend voor 2 jaar, dus ik heb er nog wel zin in. Ik doe het nog steeds heel graag. Nog 2 jaar klinkt al goed, maar wie weet, blijf ik nog wat langer actief."

   

  Ook vicewereldkampioen Vettel en Ferrari-ploegmaat Räikkönen kwamen hun prijzen in ontvangst nemen. Toekomstig ploegmaat van Vettel bij Ferrari, Charles Leclerc, kreeg de titel "Rookie of the Year" toegewezen, voor het tweede jaar op een rij.

  Hamilton en co namen hun trofee in ontvangst

  De "Action of the Year" ging naar Teemu Suninen

  Thierry Neuville was ook van de partij

  Ook wereldkampioen rally, Sébastien Ogier, viel in de prijzen