• home
 • video
 • pas verschenen

  "Overtuigd zijn van je kwaliteiten mag, maar toon ze ook op het veld"

  Vanhaezebrouck blijft rustig bij de 0 op 6. "We werden niet weggespeeld", vindt hij.

  Anderlecht mag zondag na twee opeenvolgende verliespartijen in eigen stadion opnieuw proberen om punten te pakken tegen Charleroi. "Het is tijd om de rug te rechten", zo sprak coach Hein Vanhaezebrouck. "Maar het wordt opletten, want het oude Charleroi is aan het terugkeren."

  Het seizoen van Anderlecht verloopt maar moeizaam en de recente nul op zes in de competitie doet er weinig goeds aan. Toch blijft Vanhaezebrouck er rustig onder.

   

  "Je moet vooral kijken naar de manier waarop er verloren werd. Zowel tegen Sint-Truiden, als tegen Genk waren wij niet de mindere. Tegen STVV maakten we fouten bij de goals, tegen Genk lieten we het na om te scoren."

   

  Een van de grootste pijnpunten voor Vanhaezebrouck blijft het aanvallende compartiment. "We missen aan slag- en beslissingskracht voorin. We maken daar momenteel het verschil niet. Je kan veel balbezit hebben, maar je moet er ook iets mee doen."

  Stappen zetten

  Ondanks het moeizame seizoen spreekt onder meer Sebastiaan Bornauw nog steeds van een positieve vibe in de spelerskern. Daar kan Vanhaezebrouck naar eigen zeggen weinig aan toevoegen.

   

  "Als deze jonge gasten beweren dat ze kampioen kunnen spelen, dan wil daar graag in volgen. Maar dan zullen ze nog wat sneller rijp moeten worden. Velen hebben al belangrijke stappen gezet, maar het stopt niet hier. Indien je wil meedoen voor de prijzen, moeten ze nog enkele stappen zetten."

   

  "Uitspraken zoals die van Bornauw mogen wel. Zulke spelers dragen het DNA van Anderlecht uit." Vanhaezebrouck waarschuwde zijn spelers echter. "Je mag overtuigd zijn van je eigen kwaliteiten, maar die moet je dan ook op het veld laten zien. Het enkel roepen langs de kant, is niet genoeg."

  Oefenterrein ligt er beter bij

  Anderlecht treft zondag Charleroi, dat opgeklommen is naar een zesde plaats in het klassement maar woensdag wel in de beker verloor van Genk. Hoopt hij op een fysiek voordeel? Anderlecht speelde immers niet in de beker doordat het al was uitgeschakeld.  

   

  "Neen, van zodra je drie dagen tussen een match hebt, geraakt iedereen gerecupeerd. Het had een ander verhaal geweest indien er maar twee dagen tussen hadden gezeten."

   

  Ook de uitschakeling van Charleroi in de beker ziet hij niet als een voordeel voor zijn ploeg. "Ik denk niet dat Charleroi een mentale tik zal gekregen hebben. Hun focus gaat nu ook puur naar de competitie."

   

  De wedstrijd vindt plaats in Anderlecht, waar er de voorbije dagen ook heel veel gezegd werd over de grasmat daar. "Het is straf dat ons oefenterrein er momenteel beter bij ligt dan ons hoofdterrein. En met de winterperiode zal het er niet beter op worden", aldus Vanhaezebrouck. 

  Bekijk hier de volledige persconferentie: