• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook geen voetbal in Monaco en Saint-Etienne door gelehesjesmanifestaties

  " "

  Tielemans (Monaco) kijkt Nice niet in de ogen. De sociale onrust in Frankrijjk is spelbreker.

  De Franse profliga heeft vandaag nog 2 competitiewedstrijden van komende weekend uitgesteld: Monaco-Nice en Saint-Etienne-Marseille. De reden: de politie wil alle beschikbare krachten inzetten op de geplande manifestaties van de gele hesjes.

  Het is de 4e wedstrijd van de 17e speeldag die - op aanvraag van de politie - wordt verplaatst. Het begon dinsdag met PSG-Montpellier, daarna volgde Toulouse-Lyon en nu de partijen in Monaco en Saint-Etienne.

   

  Tielemans, Chadli en coach Thierry Henry hadden normaal morgenavond Nice ontvangen, maar het prinsdom én de autoriteiten van Nice vroegen de partij te cancellen.

   

  De sociale crisis, met als uithangbord de gele hesjes ("gilets jaunes"), houdt Frankrijk al een maand in de ban. Bij protesten vielen al 4 doden en bijna 600 gewonden. Vorige zaterdag waren er heel wat onlusten, vooral in Parijs, en die worden ook nu verwacht.