• home
 • video
 • pas verschenen

  Aernouts ruilt BMC voor Belgisch project: "Team rond mezelf bouwen"

  " "

  Bart Aernouts eindigt dit jaar 2e in de Ironman, het hoogtepunt in zijn carrière.

  Bart Aernouts heeft een drastische beslissing genomen. De 34-jarige triatleet, die in oktober 2e werd in de Ironman van Hawaï, verlaat na 8 succesvolle seizoenen het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team. "Aernouts zal zijn eigen weg gaan", luidt het in een persbericht van het toonaangevende triatlonteam.

  "Begrip voor beslissing van Bart"

  Aernouts was sinds 2011 lid van het team en maakte de opgang van een ambitieus Belgisch project tot 1 van de leidinggevende teams op wereldvlak vanaf de eerste rij mee. 

   

  Algemeen manager Bob De Wolf heeft niets dan lof voor Aernouts en had hem graag gehouden. "Ik betreur dat onze wegen op het einde van het seizoen scheiden. Zowel het team als Bart heeft er alles aan gedaan om te bekijken hoe we de samenwerking konden voortzetten. Ik heb alle begrip voor zijn beslissing."

   

  "Ik wil hierbij graag aangeven hoe dankbaar en trots we zijn voor de schitterende jaren samen. Het palmares dat Aernouts binnen het team heeft uitgebouwd is absolute wereldklasse. De vicewereldtitel in Hawaï was dubbel en dik verdiend en een echte bekroning voor de professionaliteit, inzet en mentaliteit die Bart al die jaren aan de dag heeft gelegd."

  "Een van meest consistente langeafstandstriatleten ter wereld"

  De Wolf maakt de balans op: "Bart is in die 8 jaren echt uitgegroeid tot 1 van de meest consistente langeafstandstriatleten ter wereld met zeges in Ironman Lanzarote, Ironman Nice, Challenge Roth, Ironman Hamburg, een Europese titel op de halve afstand en een fenomenale reeks IM 70.3-zeges in o.a. Antwerpen, Sankt Pölten, Zuid-Afrika en Bahrein."

   

  "Daarnaast nam Bart mede dankzij zijn professionaliteit, oog voor detail en

  werkethiek binnen het team ook een echte voorbeeldfunctie in. Zonder hem had het team niet kunnen uitgroeien tot waar we vandaag de dag staan. We wensen Bart Aernouts dan ook alle succes toe volgend seizoen."

  " "

  Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, maar ook triatlonliefhebber.

  Aernouts bedankt Bart Verhaeghe: "Geen makkelijke beslissing"

  Aernouts heeft ook niets dan mooie woorden voor zijn straks ex-werkgever: “Het was zeker geen gemakkelijke beslissing om het team te verlaten. Dankzij dit team heb ik samen met heel wat andere atleten de kans gekregen om mij voltijds en zonder zorgen voor 100 % te focussen op triatlon. De Belgische start

  van het project was uniek en groeide later uit tot een internationaal topteam."

   

  "Die 8 jaren waren een geweldig avontuur en ik heb heel wat leuke momenten kunnen delen met stuk voor stuk fantastische mensen. Ik ben het team en alle personen die hieraan mee hebben gewerkt dan ook heel dankbaar voor de eindeloze inzet."

   

  "In het bijzonder wil ik Bart Verhaeghe, de initiatiefnemer van het project, bedanken. Hij is altijd inspirerend geweest voor mij en zijn durf en enthousiasme werken meer dan aanstekelijk. Ik wens het team uiteraard het allerbeste toe voor de toekomst en hoop dat er in dit team nog heel wat atleten net zoals ik de kans krijgen om zich te tonen in onze fantastische sport."

  "Nieuw project kan ik helemaal rond mijzelf bouwen"

  Aernouts geeft in een interview met Sporza ook toe dat hij graag weer een Belgisch project wou opstarten, omdat BMC de voorbije jaren was uitgegroeid tot een internationaal megaproject.

   

  "Dit project kan ik helemaal rond mij bouwen. Het doel is uiteindelijk om nog beter te doen dan die 2e plaats in Hawaï. Dat wordt niet makkelijk, maar er is nog ruimte tot verbetering."

   

  "Ik wil altijd voor de beste oplossing kiezen voor mezelf. Triatlon is een technische sport en daar liggen nog mogelijkheden (qua materiaal, fietsen,...) Ik wil de juiste partners zoeken die willen meedenken in dit verhaal."

   

  De samenwerking met coach Luc Van Lierde blijft wel intact. "Ik ben daar heel tevreden over. We werken nog maar een jaar samen en ik denk dat ook daar nog wat marge is."