Klopp vervolgd voor vreugde-uitbarsting, maar Guardiola steunt hem

  Alisson en Klopp

  Alisson en Klopp vallen elkaar in de armen.

  Liverpool-coach Jürgen Klopp zal wellicht gestraft worden voor zijn rush op het veld na de late goal van Divock Origi tegen Everton. De Engelse voetbalbond heeft een dossier geopend.

  Jürgen Klopp ging helemaal uit zijn dak na het doelpunt van Origi in de 96e minuut. Hij stormde het veld op en viel zijn doelman Alisson in de armen.

   

  De Duitser ging hierbij zijn boekje te buiten, want in principe mag een trainer zijn neutrale zone niet verlaten tijdens de match. Klopp bood achteraf zijn excuses aan, maar de Engelse voetbalbond heeft wel beslist om hem te vervolgen. Mogelijk wordt de Liverpool-coach dus geschorst en/of krijgt hij een boete.

  Guardiola: "Je wordt overmand door emoties"

  Intussen heeft Jürgen Klopp steun gekregen vanuit onverwachte hoek. Niemand minder dan Pep Guardiola, van titelconcurrent Manchester City, toont begrip voor de actie van zijn collega.

   

  "Ik heb het ook gedaan tegen Southampton. Je wordt op zo'n moment overmand door emoties. Ik had er achteraf ook spijt van."

   

  "Dit is een emotioneel spelletje, er gaat heel wat om in onze hoofden en lijven. Maar je moet natuurlijk altijd respect hebben voor de andere partij."