• home
 • video
 • pas verschenen

  Slotsprint levert D'hoore en Kopecky brons op in Wereldbeker

  Kopecky en D'hoore verlaten Berlijn met de bronzen medaille.

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky hebben de bronzen medaille behaald in de ploegkoers op de WB-manche baanwielrennen in Berlijn. Dankzij een tweede plaats in de slotsprint sprongen de Belgische vrouwen nog naar de 3e plaats.

  Tegen de Britse vrouwen was niemand opgewassen in Berlijn. Laura Kenny en Emily Nelson werden in elke sprint eerste of tweede en reden onbedreigd naar de overwinning. Enkel het Deense koppel kwam een beetje in de buurt, dankzij een winstronde (goed voor 20 punten).

   

  D'hoore en Kopecky reden een verstandige race en sprokkelden in 6 van de 8 punten. In de slotsprint voor dubbele punten deden de Belgische vrouwen een uitstekende zaak: met hun tweede plaats kwamen ze uit op 14 punten, evenveel als Rusland. Maar dankzij een betere plaats in de slotsprint belandde België op de derde trede van het podium.

  Uitslag ploegkoers vrouwen

  1. Groot Brittannië (Kenny/Nelson) - 37 punten
  2. Denemarken (Leth/Schmidt) - 28 punten
  3. BELGIE (D'hoore/Kopecky) - 14 punten (2e in slotsprint)
  4. Rusland (Novolodskaya/Badykova) - 14 punten (4e in slotsprint)
  5. Verenigde Staten (Valenta/Ryan) - 8 punten

  Robbe Ghys komt er niet aan te pas in het omnium