• home
 • video
 • pas verschenen

  Renshaw mist eerste maanden van het seizoen na bekkenbreuk

  Mark Renshaw.

  Renshaw ligt in de lappenmand.

  Mark Renshaw (36) staat 3 tot 4 maanden aan de kant na een aanrijding op training. De renner van Dimension Data kon op een rotonde een botsing met een auto niet vermijden.

  Mark Renshaw is de vaste knecht van Mark Cavendish, maar de Britse sprinter zal in de eerste maanden van het nieuwe seizoen geen beroep kunnen doen op zijn Australische loods.

   

  Tijdens een trainingsrit in zijn woonplaats Bathurst kon Renshaw een auto niet ontwijken. "Ik reed een rotonde op en dacht dat die auto zou stoppen. Maar de bestuurder zag me waarschijnlijk niet en ik botste op de voorkant van de auto en vloog over de motorkap", vertelt Renshaw.

   

  "Ik besef nu dat het nog veel erger had kunnen aflopen. Ik ben wel heel teleurgesteld dat mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen verpest is, want ik had er heel veel zin in." Renshaw hoeft niet onder het mes, maar de herstelperiode wordt op 3 à 4 maanden geschat.