• home
 • video
 • pas verschenen

  Gamechangers Fellaini en Lukaku: "Goed voor het vertrouwen"

  Een uitzinnige Mourinho dankt Fellaini voor de winnende treffer.

  Manchester United heeft zijn ticket voor de 1/8e finales van de Champions League beet dankzij een late treffer van Marouane Fellaini tegen Young Boys Bern. Na de  wedstrijd bleef de Rode Duivel nuchter onder de situatie. "We moeten vooral de zege onthouden", aldus Fellaini.

  United beleefde een frustrerende avond in het eigen Old Trafford. Het tekende 21 doelpogingen op, waarvan amper vier tussen de palen. Ook eerder in de wedstrijd liet Fellaini een dot van een kans liggen. De ontlading bij de late goal was dan ook zeer groot, vooral bij Man Utd-coach José Mourinho.

   

  Fellaini ontpopt zich onder Mourinho steeds meer als een echte gamechanger. In september kopte hij in de League Cup tegen tweedeklasser Derby County nog in minuut 95 de 2-2 tegen de touwen en zijn laatste goal vorig seizoen werd een winnende treffer in minuut 91 tegen Arsenal.

  "Dit is nu eenmaal voetbal"

  "Het was het juiste moment om te scoren", zei Fellaini na het Champions League-duel gisteren. "Ik vond ons overigens zeker niet slecht spelen. We  speelden aanvallend, positief, creëerden veel kansen en hadden al veel eerder moeten scoren. Maar dat is nu eenmaal voetbal."


  "Deze zege zal ons goed doen. Dit geeft een boost aan vertrouwen", zo besloot Fellaini zijn praatje. 

  9 baltoetsen

  Ook die andere Rode Duivel bij Manchester United, Romelu Lukaku, had een belangrijk aandeel in de late zege tegen Young Boys. Lukaku, die pas iets voorbij het uur mocht invallen, gaf de assist waarop Fellaini kon scoren. 

   

  In de 26 minuten waarin Lukaku op het veld stond, wist hij amper negen baltoetsen te noteren. Eentje daarvan bleek alsnog van goudwaarde. 

  Lukaku begon op de bank en viel in: