• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen tijdrijden Dennis is beste Australische renner van 2018

  Rohan Dennis

  Dennis won in 2018 bijna alle tijdritten waar hij aan de start verscheen.

  Rohan Dennis (28) is verkozen tot renner van het jaar in Australië. Tijdens een plechtigheid in Melbourne kreeg de wereldkampioen tijdrijden zijn tweede "Oppy Medal", na 2015.

  Dennis won dit jaar bijna alle tijdritten waar hij aan de start verscheen. Hij begon zijn campagne met een derde nationale titel tegen de klok. Daarna won hij tijdritten in de Ronde van Abu Dhabi en Tirreno-Adriatico. 

   

  In de openingstijdrit van de Giro bleek Tom Dumoulin twee seconden sneller, maar Dennis nam revanche door nadien de tweede (en langere) tijdrit op zijn naam te schrijven. Daarna scoorde hij ook in de Vuelta, met winst in de ploegentijdrit en de individuele tijdrit. 

   

  Zijn mooiste triomf volgde eind september op het WK tijdrijden in Innsbruck met de wereldtitel. Hij zette Dumoulin (tweede op 1'21") en Victor Campenaerts (derde op 1'22") op ruime afstand. 

   

  "Het is een fantastisch jaar geweest. Dat ik deze trofee win, is een grote eer en maakt het helemaal af", reageerde een tevreden Dennis, die in 2019 het shirt van Bahrain-Merida zal dragen.

  Dennis bleef Dumoulin en Campenaerts voor op het WK tijdrijden