• home
 • video
 • pas verschenen

  Toni Nadal: "Federer zal geen grandslamtoernooi meer winnen"

  Roger Federer won in januari de Australian Open, zijn twintigste grandslamzege.

  Is het tijdperk van Roger Federer (en Rafael Nadal) voorbij? Toni Nadal, oom en ex-coach van, blikt vooruit naar het tennisjaar 2019 en ziet de jongeren op de grote poort kloppen.

  Een seizoen waarin grote namen Roger Federer (Australian Open), Rafael Nadal (Roland Garros) en Novak Djokovic (Wimbledon, US Open) met de oppergaaien gingen lopen, kreeg een verrassend slot in Londen. De jonge Alexander Zverev verraste met de eindzege op de ATP Finals, meteen goed voor plek 4 op de ATP-ranking. Komt er een wissel van de macht? 

   

  Toni Nadal, oom en ex-coach van Rafael Nadal, ziet het nog niet zo'n vaart lopen in zijn column in de Spaanse krant El Pais. "Wat kunnen we verwachten van 2019? Ik denk niet dat Federer nog een grandslamtrofee in de lucht zal steken", schrijft Nadal.

   

  "Dat zeg ik niet op basis van zijn spel, maar wel omwille van de zwaarte van vijfsettoernooien. Al moet ik toegeven dat ik dit al eerder heb gezegd en de Zwitser me al herhaaldelijk heeft verrast."

   

  "Ik heb lang getwijfeld of de jongeren in staat zouden zijn om beter te doen dan het spel van Federer op gras, dat van Djokovic op hardcourts of dat van Nadal op gravel. Ik dacht dat de wissel van de macht er zou komen door het verval van de toppers, eerder dan door een kwaliteitssprong van de jongeren."

   

  "Maar de finale in Londen doet me twijfelen. Ik voorspel in 2019 nieuwe afleveringen in de rivaliteit tussen Nadal en Djokovic en een meer open panorama met de definitieve integratie van de nieuwe generatie."