• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook de KBVB heeft een regeling voor spijtoptanten

  De KBVB werkt ook met spijtoptanten.

  Niet alleen de Belgische justitie hanteert het principe van de spijtoptant, het systeem bestaat ook bij de Belgische voetbalbond.

  Dejan Veljkovic heeft een overeenkomst gesloten met het gerecht. In ruil voor strafvermindering zal de omstreden makelaar uit de biecht klappen over malversaties in het voetbalwereldje.

   

  De regeling van spijtoptant bestaat ook bij de KBVB. Zo staat het in het bondsregelement. De regeling is van toepassing op alle clubs, trainers, spelers en scheidsrechters.

   

  Terwijl de minimale straf voor de vervalsing van wedstrijden of het verzaken aan de meldingsplicht minimaal 1 jaar bedraagt, wordt de straf voor spijtoptanten gereduceerd tot maximaal 1 jaar.

   

  Voor clubs die zich melden kunnen de maximale boetes gehalveerd worden. De minimumboete blijft sowieso gehandhaafd. De clubs kunnen wel gevrijwaard worden van schrapping van de bondslijsten.

   

  De voorwaarde om bij de bond als spijtoptant in aanmerking te komen is duidelijk: meer vertellen dan wat de KBVB er op dat moment over weet.