• home
 • video
 • pas verschenen

  Worst: "Vrouwencross is gewoon veel leuker om naar te kijken dan mannencross"

  Worst won 2 klassementscrossen en de Europese titel.

  Worst won 2 klassementscrossen en de Europese titel.

  Terwijl Mathieu van der Poel er meestal een onemanshow van maakt, worden de vrouwencrossen vaak pas in de slotronde beslist. "Er komen verschillende generaties samen, waardoor we een sterk en groot vrouwenpeloton hebben", zegt de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

  Worst: "Je weet voor de start nooit wie zal winnen"

  Zondag sprintte een groep van 7 rensters voor de zege in de Flandriencross bij de vrouwen. En er is ook een variëteit aan winnaars dit seizoen: Vos won al 3 klassementscrossen, Worst en Van De Steene wonnen er 2, Arzuffi, Cant en Keough tellen elk 1 zege in klassementscrossen.

   

  "Je weet voor de start nooit wie er zal winnen", zegt de Nederlandse Annemarie Worst. "Elke wedstrijd is spannend. Iedereen is aan elkaar gewaagd, omdat ze allemaal hard trainen om te winnen."

   

  "In de top 10 zitten er ook heel veel verschillende nationaliteiten. De vrouwencross is gewoon veel leuker om naar te kijken dan de mannencross", lacht Worst.

  Bekijk de eindsprint in Hamme:

  Cant: "Als parcours zwaarder wordt, krijgen we wel meer verschillen"

  Sanne Cant maakt wel een kanttekening: "De meeste veldritten dit seizoen waren heel tactisch. Dat heeft deels te maken met de droge weersomstandigheden, waardoor het parcours telkens heel snel is. Daardoor kan je moeilijk een verschil maken en ver wegrijden. "

   

  "Als het parcours zwaarder wordt, zullen we wel verschillen zien. Dan komt er power en techniek aan te pas. Zulke crossen hebben we nog niet veel gezien dit seizoen."

   

  Volgens Alice Maria Arzuffi heeft de spanning in het vrouwenveldrijden ook te maken met verschillende generaties die samenkomen. "De jonge generatie rijdt alsmaar beter en zet zijn voet naast de oudere generatie. Daardoor hebben we momenteel een sterk vrouwenpeloton in het veldrijden", besluit de Italiaanse.

  Bekijk de reportage in Sportweekend