• home
 • video
 • pas verschenen

  Hanne Claes krijgt geen voltijds contract: "Frustrerend na topjaar"

  Hanne Claes trainde deze week in Lanzarote.

  Hanne Claes heeft slecht nieuws gekregen. Ondanks haar twee vierde plaatsen op het EK atletiek in Berlijn krijgt ze geen voltijds profcontract bij Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.

  "2018 was sportief een fantastisch jaar", zegt Claes op de BOIC-stage in Lanzarote. "Ik heb drie jaar lang gesukkeld met een achillespeesblessure en werk pas anderhalf jaar met Jacques Borlée. Sindsdien gaan mijn prestaties steil omhoog."

   

  Dat bewees Claes op het EK in Berlijn. Ze werd vierde op de 400 meter horden en viel ook op de 4x400 meter met de Belgian Cheetahs net naast het podium. "Ik heb uitzonderlijk goed gepresteerd."

   

  Ondanks dat topjaar krijgt Claes geen voltijds profcontract bij Adeps. "Het is heel frustrerend. Met een halftijds contract kom ik financieel niet rond. Ik heb de voorbije jaren veel in mezelf geïnvesteerd met een topjaar tot gevolg in 2018. Het is jammer dat me dat nog geen profcontract oplevert."

  Hanne Claes trainde de voorbije week op Lanzarote

  Hanne Claes wordt 4e op horden en estafette op EK