• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels: "Onze slechtste wedstrijd in jaren"

  Hazard en co stappen teleurgesteld van het veld.

  Er viel weinig tot niks positiefs te vertellen na de blamage in Zwitserland. Na een vroege en op dat moment geruststellende voorsprong zakte België als een kaartenhuisje in elkaar. "Dit had nooit mogen gebeuren", zuchtte Thomas Meunier.

  Courtois: "Pijnlijk"

  "We begonnen goed aan de match en kwamen 0-2 voor, maar daarna zijn we precies allemaal uit de match verdwenen", doet Thibaut Courtois het relaas van de wedstrijd. "We verloren te makkelijk duels en lieten de Zwitsers te makkelijk aan de bal komen en met passes strooien."

   

  "Na die domme penaltyfout, snel gevolgd door de 2-2, kregen de Zwitsers opeens hoop. Met de 3-2 vlak voor de rust gingen zij met heel veel vertrouwen de kleedkamer in. In de tweede helft kregen we de intensiteit niet omhoog en werd het nog 5-2."

   

  "Na 0-2 denk je misschien dat er niks meer kan gebeuren, maar dit is internationaal topvoetbal. Thuis hebben we het ook al moeilijk gehad met  Zwitserland. Als je hen de ruimte laat, wordt het heel moeilijk."

   

  "Dit is een heel stom gevoel, want we hadden graag de Final Four gespeeld. Hopelijk kunnen we hieruit leren. Na een 0-2-voorsprong mag je nooit 5 goals slikken. Dit is pijnlijk. Dit kan je niet vergelijken met Wales op het EK. Het gevoel van machteloosheid was wel hetzelfde."

  Alderweireld: "Iedereen is door de ondergrens gezakt"

  "Ik heb er geen woorden voor", zegt een ontgoochelde Toby Alderweireld aan VTM.

   

  "Ik denk dat we te veel individuele fouten gemaakt hebben, wat ons normaal nooit overkomt. We hebben normaal een heel constant niveau, maar vandaag is iedereen door de ondergrens gezakt."

   

  "Als je 0-2 voorkomt, moet je het gewoon uitspelen. Maar we gaven een domme penalty weg en de tweede goal was ook dom. Dan krijgen zij vertrouwen en hadden wij een offday."

   

  "Tijdens de rust is er wel geroepen, ook al was 3-2 geen drama. We wilden scoren, maar gaven toch weer te makkelijk een corner weg waarna zij scoorden. Wij kregen nog wat kansen, maar het was niet genoeg."

  Meunier: "Dit had nooit mogen gebeuren"

  "Een enorme ontgoocheling? Zeg gerust meer dan "enorm". We hadden alles in handen en speelden de perfecte wedstrijd, met een 0-2-voorsprong tot gevolg. We hadden in  die openingsfase zelfs een 3e en 4e doelpunt kunnen maken", zegt Thomas Meunier.

   

  "Maar dan volgden 3 Zwitserse acties en stond het 3-2. Echt niet normaal wat ons overkwam. Als we naar onze kwaliteiten kijken, mag dat niet gebeuren. We waren niet agressief genoeg, er was te weinig mentaliteit. We maakten fouten."

   

  "Misschien dachten we na die vroege voorsprong dat de kwalificatie voor de FInal 4 al in de pocket was. Niemand zag dit aankomen. Ik kan me zo'n slechte match van de Rode Duivels niet herinneren. Dit is in elk geval de slechtste match in mijn loopbaan bij de nationale ploeg. Hier is geen excuus voor."

  Thorgan Hazard: "Lessen uit trekken"

  "Wat een bizarre avond", vertelt Thorgan Hazard. "We begonnen echt goed, misschien wel té goed. De Zwitsers kwamen beetje bij beetje in de wedstrijd, met een lichte penalty dan ook nog."

   

  "Zij kregen vertrouwen, maar op zich was er bij 3-2 nog niks aan de hand. Maar we konden de scheve situatie niet rechttrekken. Hier moeten we lessen uit trekken."

  Witsel: "We hadden dit misschien wel nodig. Staan weer met voeten op grond"

  "We speelden echt niet op niveau. Zwitserland verdient deze zege. We hadden hier iets heel anders willen tonen natuurlijk. We beginnen goed, maar na die twee goals waren we niet agressief genoeg."

   

  "Het was mentaal ook moeilijk. We slikten veel te makkelijk die tegendoelpunten. Dit moeten we vergeten. Dit hadden we misschien wel nodig. We wilden niet zo'n klap krijgen, maar nu staan we misschien weer met de voetjes op de grond."