• home
 • video
 • pas verschenen

  Adnan Custovic moet Waasland-Beveren in eerste klasse A houden

  " "

  Adnan Custovic nam vorig seizoen als T2 bij Oostende over na 1 op 21 onder Vanderhaeghe.

  Waasland-Beveren heeft een opvolger voor Yannick Ferrera gevonden: Adnan Custovic. De 40-jarige Bosniër was vorig seizoen hoofdcoach bij Oostende. Ferrera moest na de laatste match van de heenronde ophoepelen na een 11 op 45. Waasland-Beveren staat 14e met 1 punt meer dan Moeskroen en Lokeren.

  Waasland-Beveren kon nog maar 1 keer winnen in 15 wedstrijden deze competitie. Het speelde wel al 8 keer gelijk, geen club doet beter. Maar na de 2-0 in Cercle was het geduld van het bestuur op.

   

  Ferrera gaat, Custovic komt. De vroegere aanvaller van Moeskroen, AA Gent en Germinal Beerschot debuteerde vorig jaar als hoofdcoach van Oostende. Hij nam als assistent na de dramatische 1 op 21 over van T1 Yves Vanderhaeghe en mocht na enkele goeie prestaties het seizoen uitdoen. Na tegenvallende play-offs werd Oostende uiteindelijk 14e, waarop de kustploeg voor vernieuwing en Gert Verheyen koos.

   

  Custovic voetbalde tot 2014, daarna was hij een jaar assistent onder Vanderhaeghe bij Kortrijk, waarna hij met Vanderhaeghe mee naar Oostende verhuisde. Hij krijgt op de Freethiel een contract tot eind dit seizoen met optie op een extra jaar. Zijn eerste opdracht is het heel belangrijke thuisduel van 24 november tegen Moeskroen.

   

  Waasland-Beveren had eerst zijn zinnen gezet op Bob Peeters, maar die koos ervoor bij Westerlo te blijven. Ook Yves Vanderhaeghe circuleerde in de wandelgangen, die kwam donderdag evenwel overeen met Kortrijk.

  Custovic: "Ik wil elke wedstrijd winnen"

  Custovic liep de muren op na zijn vertrek bij Oostende: "Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan in eerste klasse bij Waasland-Beveren. De voorbije zes maanden duurden lang. Mijn doel is om wedstrijden te winnen. Ik wil elke wedstrijd winnen. Ik houd niet van verliezen. De volgende match is Moeskroen. Die wil ik winnen. Daarna gaan we naar Eupen en komt Club Brugge."

   

  Waasland-Beveren "geeft Custovic nu de kans om zich opnieuw te bewijzen als trainer. Het bestuur had een profiel voor ogen en daar past hij perfect in. Hij toonde aan de kust zijn kwaliteiten als voetbaltrainer en motivator; we zijn er dus van overtuigd dat hij op de Freethiel hetzelfde kan doen. W-B is er zeker van dat Adnan en onze spelersgroep de mix kunnen vormen tot nieuwe successen, waarin het behoud duidelijk de eerste opdracht is."

  Sportief manager De Maesschalck: "We hadden donderdag al contact met Custovic"