• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Plasschaert: "Mijn startsnelheid kan nog beter"

  " "

  Emma Plasschaert won in 2018 de wereldtitel.

  Ook zeilster Emma Plasschaert heeft op de olympische stage in Lanzarote niet stilgezeten. De Belgische wereldkampioene in de Laser Radial-klasse heeft het naar haar zin op kamp. "Deze stage haalt je wat uit je isolement."

  Voor Plasschaert werd 2018, net als voor veel Belgische atleten op deze stage, een jaar om in te kaderen. Voor de Belgische was haar WK-titel toch enigszins een verrassing. 

   

  "Je voelde bij aanvang van het seizoen dat podiumplaatsen behalen er zeker in zat. In mijn hoofd heb ik een klik kunnen maken die mij als ultieme bekroning een wereldtitel heeft opgeleverd. Alles viel toen, met dat tikkeltje geluk, mooi in elkaar."

  De weg naar de top heeft Plasschaert dus al bewandeld. Aan de top blijven, wordt een ander paar mouwen. "Het werk is zeker nog niet gedaan. Zo blijkt na analyses dat ik nog groeimarge heb op mijn startsnelheid."

   

  Naar volgend seizoen toe hoopt Plasschaert dan ook haar werkpunten te kunnen verbeteren. "Daarnaast wil ik opnieuw een constant seizoen draaien. Als dat allemaal lukt, dan weet ik dat ik in iedere race kans maak op een mooi resultaat."