• home
 • video
 • pas verschenen

  Wullaert over blad-steen-schaar-incident: "Wij vonden dat grappig"

  Tessa stond aan de aftrap in de bewuste match tegen Reading.

  Tessa Wullaert was bevoorrechte getuige toen scheidsrechter David McNamara een creatieve oplossing bedacht omdat hij geen toss kon doen. "Wij vonden blad-steen-schaar grappig", reageert Wullaert bij Sporza.

  Tessa Wullaert stond op 26 oktober op het veld toen scheidsrechter David McNamara zijn muntstuk voor de toss vergeten was. De man kwam op het lumineuze idee om dan maar blad-steen-schaar te spelen.

   

  "Een toss is uiteindelijk ook geluk, dus waarom er geen spelletje van maken", zo relativeert de Red Flame de hele situatie. "Wij vonden dat grappig." De Engelse voetbalbond is minder mals. De scheidsrechter krijgt 3 weken schorsing voor zijn creatieve oplossing. 

   

  "Die drie weken schorsing vind ik jammer voor hem. Dat is typisch Engeland: alles is megastreng. De regels moeten strikt worden gevolgd. Voetbal staat hier nog een stap hoger op de ladder dan bij ons."

   

  Wullaert staat met Manchester City op de tweede plaats in het klassement en volgt op 3 punten van leider Arsenal. De volgende match van City is op 25 november tegen Yeovil Town.