• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen toss, maar blad-steen-schaar: Engelse topref wordt 3 weken geschorst

  " "

  Tessa Wullaert speelt sinds dit seizoen bij City en stond die dag op het veld.

  De Engelse voetbalbond (FA) heeft ref David McNamara 3 weken geschorst, "omdat hij niet handelde in het belang van het spel". In een wedstrijd van de Women's Super League was hij zijn munt vergeten, waarna hij de 2 aanvoersters blad-steen-schaar liet spelen om de aftrap te bepalen.

  Verschillende Britse media komen met het verhaal naar buiten. Op 26 oktober ontving topploeg Manchester City van Tessa Wullaert Reading. Volgens de "Laws of the Game" moet een toss bepalen wie de aftrap krijgt en in welke richting gespeeld wordt, maar McNamara had zijn muntje in de kleedkamer laten liggen.

   

  Hij liet Engeland- en City-kapitein Steph Houghton en haar Reading-collega Kirsty Pearce dan maar blad-steen-schaar spelen. De 1.000 toeschouwers keken verbaasd toe.

   

  De verantwoordelijke voor de vrouwenarbitrage, Joanna Stimpson, noemde de fout van McNamara "een moment van waanzin": "Hij was zijn munt vergeten en omdat het een tv-match was stond hij onder tijdsdruk. Hij had beter voorbereid moeten zijn en een munt moeten hebben. Zijn optreden was teleurstellend, het was ongepast en onprofessioneel."

  Wullaert maakt het vanaf de eerste rij mee

  Een woordvoerder van de Engelse bond bevestigde het spelletje niet: "Maar de FA kan bevestigen dat scheidsrechter David McNamara voor 21 dagen is geschorst, vanaf 26 november, nadat de bond de beschuldiging aanvaard had "dat hij niet handelde in het belang van het spel". McNamara kan in beroep gaan, maar mag anders op 17 december weer fluiten.

   

  Wullaert stond die bewuste vrijdag de hele wedstrijd op het veld. De partij eindigde op 1-1, in het slot schoot de Red Flame nog op de lat.