• home
 • video
 • pas verschenen

  Ranieri krijgt bij Fulham een nieuwe kans in de Premier League

  Ranieri werd in 2016 met Leicester City kampioen van Engeland.

  Fulham heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met coach Slavisa Jokanovic. De hekkensluiter uit de Premier League heeft met Claudio Ranieri al een opvolger voorgesteld. "Met deze ploeg moet Fulham veel beter kunnen doen", zegt de Italiaan.

  "Een hele eer"

  Promovendus Fulham speelt voorlopig een seizoen om snel te vergeten. De Londense club kon nog maar 1 van zijn 12 wedstrijden winnen en staat dan ook troosteloos laatste in de Premier League.

   

  Die slechte resultaten kosten coach Slavisa Jokanovic vandaag zijn kop. De 50-jarige Serviër was sinds december 2015 in dienst bij Fulham en leidde de club vorig seizoen terug naar de Premier League. Hij wordt opgevolgd door Claudio Ranieri (67).

   

  Ranieri werd in 2016 kampioen met Leicester City. Na een mindere start van het seizoen daarna werd hij in februari 2017 aan de deur gezet. Vorig seizoen probeerde de Italiaan het bij Nantes in de Ligue 1. Langer dan 1 seizoen duurde het Franse avontuur niet.

   

  Ranieri kijkt erg uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Het is voor mij een hele eer om manager te mogen zijn van een club met zoveel traditie en geschiedenis als Fulham", zegt hij op de website van zijn nieuwe club.

   

  "Met deze ploeg moeten we veel meer kunnen doen dan zomaar overleven in de Premier League. We hebben meer talent dan onze positie in het klassement doet vermoeden. We moeten altijd een moeilijk te bespelen tegenstander zijn."

  De mededeling op Twitter: