• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Martinez en Real? We hebben Titi al verloren"

  Thorgan Hazard is stevig op dreef bij Gladbach.

  Thorgan Hazard (25) treedt steeds meer uit de schaduw van zijn broer Eden. Bij Mönchengladbach ontpopt Hazard zich meer en meer tot draaischijf. Kan hij die lijn ook doortrekken bij de Rode Duivels? "De komende jaren stoppen misschien enkele spelers bij de nationale ploeg. Dan moeten anderen de fakkel overnemen."

  "Ik heb er zin in"

  "Ik voel me goed. Ik heb vertrouwen en ik heb er zin in", lachte een ontspannen Thorgan Hazard. Bij zijn club Mönchengladbach komt Hazard stilaan op toerental. "Het gaat goed bij Gladbach. Ik hoop dat dit zo lang mogelijk blijft duren."

   

  Bij de Duivels zijn er enkele afwezigen en enkele zorgenkinderen. "Of ik dan zal spelen? Als er sommigen ontbreken, dan moet de rest zich bewijzen en moeten we onze kans grijpen. Maar er zijn nog spelers in vorm."

   

  Wordt Hazard steeds belangrijker in de kern van de Duivels? "Ik speel meer en meer. Enkele jaren geleden zat ik zelfs niet in de kern. Je wilt altijd meer, dat is de mentaliteit van een competitiebeest. Maar je mag ook niet te veel willen."

  Je wilt altijd meer, dat is de mentaliteit van een competitiebeest. Maar je mag ook niet te veel willen.

  Thorgan Hazard

  "Martinez en Real? We hadden Titi al verloren"

  Thorgan Hazard is nog maar 25 en kan de komende jaren een van de vaandeldragers in de Belgische selectie worden. "De komende jaren stoppen misschien enkele spelers bij de nationale ploeg. Dan moeten anderen de fakkel overnemen. Dat is niet makkelijk, want zij hebben goed gepresteerd."

   

  "Maar ik denk niet te veel aan de toekomst, wel aan het heden. En dat betekent dat we deze matchen tegen IJsland en Zwitersland willen winnen. Mijn vooruitgang is goed, daar ben ik tevreden mee. Het is aan mij om te blijven werken, zodat het hier niet stopt."

   

  Intussen is Roberto Martinez nog steeds op post. De bondscoach is dus niet weggeplukt door Real Madrid. "Of dat een thema bij de spelers was? Neen, helemaal niet. We lezen die zaken ook in de pers, maar de coach heeft nooit gezegd dat hij weg wil. Ik denk dat hij zich hier goed voelt. We hebben Titi (Thierry Henry) al verloren. Het zou jammer zijn om nog iemand te verliezen." Real kiest overigens voluit de kaart van interimaris Santiago Solari.

  "Ik vind dat Kylian meer op Eden lijkt"

  Intussen komt bij Cercle Brugge met Kylian Hazard (23) nog een derde telg boven water. "Ik ben zeer blij dat hij een club gevonden heeft die hem laat spelen", zegt Thorgan Hazard. "Hij is nu al enkele matchen titularis en is beslissend geweest. Daar mag het nu niet bij blijven."

   

  "Of we hem ooit bij de Duivels zullen zien? Die druk mogen we niet op zijn schouders leggen. Het is belangrijk dat hij speelt en scoort. Daarna weet je natuurlijk nooit."

   

  "Op wie hij nu lijkt? Ik vind dat hij meer op Eden lijkt: hij is stevig en snel en kan dribbelen. Hij heeft ook het beste schot. Hij moet vooral blijven werken en naar de raad van iedereen luisteren."