• home
 • video
 • pas verschenen

  Mercedes-baas: "Ik wil tonen dat Vandoorne een succesvolle rijder kan zijn"

  Stoffel Vandoorne

  Met de tamme McLaren heeft Stoffel Vandoorne geen potten weten te breken.

  Mercedes-baas Toto Wolff gelooft in Stoffel Vandoorne. "Ik begrijp niet waar het fout is gelopen", legt de teambaas van wereldkampioen Mercedes uit.

  Volgende maand ruilt Stoffel Vandoorne de Formule 1 voor het Formule E-kampioenschap. Onze landgenoot zal er racen voor HWA, dat de weg naar het elektronische kampioenschap moet plaveien voor het grote Mercedes.

   

  "Ik begrijp niet goed waar het in zijn carrière fout is gelopen", vertelt Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, in een gesprek met de collega's van de RTBF.

   

  "In de jeugdcategorieën reed hij een spectaculair palmares bij mekaar. Ik heb hem ontmoet toen hij in het Formule Renault 1.6-kampioenschap racete. Daarna won hij bijna elk kampioenschap. Daarom kan ik maar niet begrijpen waarom het niet lukte in de Formule 1."

   

  Wolff: "Het is mijn persoonlijke ambitie om aan te tonen dat Stoffel alles in zich heeft om een succesvolle rijder te zijn. Nu gaat hij voor ons aan de slag in de Formule E, een erg belangrijk platform voor Mercedes. Wat volgt, zullen we nog zien."

   

  Dankzij Wolff zal Vandoorne ook contact houden met de koningsklasse van de autosport. Hij zal volgend seizoen testrijden in de simulator van wereldkampioen Mercedes.

  Toto Wolff.

  "Heb me geamuseerd in Brazilië"

  In Brazilië reed Stoffel Vandoorne gisteren zijn voorlaatste Formule 1-wedstrijd. Na enkele inhaalmanoeuvres finishte hij met zijn McLaren als 15e.

   

  "Een prima wedstrijd voor ons", vindt Vandoorne, "ook al sprokkelen we geen punten. Ik heb me geamuseerd."

   

  Eerst stak Vandoorne ploegmaat Alonso voorbij, daarna volgden de Williams-auto's van Stroll en Sirotkin. "We hebben lang gewacht om onze banden te wisselen en dat draaide goed uit op het einde van de wedstrijd. Meer kon ik niet doen", besluit Vandoorne.