Oesyk maakt met knock-out einde aan de carrière van Bellew

  Oesyk mocht zijn 4 gordels opnieuw mee naar huis nemen.

  De Brit Tony Bellew heeft zijn laatste boksmatch verloren. Hij zette alles op alles om zijn carrière te beëindigen met 4 wereldtitels bij de cruisergewichten, maar Oleksandr Oesyk uit Oekraïne bleek een maatje te sterk. "Hij is klaar om bij de zwaargewichten te vechten", had Bellew veel lof voor zijn tegenstander.

  Bellew droomde van een spectaculair einde van zijn carrière en nam het op tegen Oesyk. Die had de WBC-, WBA-, IBF- en WBO-gordels bij de cruisergewichten in zijn bezit. Bellew begon goed aan de kamp en bokste tactisch sterk, maar na een paar rondes nam de Oekraïner over. 

   

  In de achtste ronde maakte Oesyk er een einde aan. Hij mocht zijn 4 gordels dus opnieuw mee naar huis nemen. Oesyk, die in 2012 in Londen ook olympisch kampioen werd, blijft zo ongeslagen. Hij won zijn 16 kampen.

   

  Voor Bellew was het de 3e nederlaag in zijn carrière. Na de match had de Brit tranen in zijn ogen. "Na 20 jaar is dit het einde. Dit is moeilijk want ik heb echt alles gegeven. Maar hij was gewoon veel beter. Hij is de beste bokser waar ik al tegen gevochten heb. Hij is klaar voor de zwaargewichten."

   

  Ook de manager van Oesyk ziet een grote toekomst voor zijn bokser. "Hij moet tegen Anthony Joshua vechten."

  Bellew was aangedaan na het einde van de kamp

  Een emotionele Bellew heeft veel lof voor zijn concurrent bij zijn afscheid