• home
 • video
 • pas verschenen

  De Keyser loopt naar 6e plaats in Wereldbeker Japan

  Christophe De Keyser

  Christophe De Keyser (r) vorige zomer in actie tijdens de Europese kampioenschappen.

  Christophe De Keyser heeft zijn seizoen afgesloten met zijn beste prestatie van het jaar. De 25-jarige triatleet snelde naar een 6e plaats in de Wereldbekermanche van Japan.

  Christophe De Keyser reed vaak op kop in het fietsen. In het lopen moest hij 5 concurrenten laten voorgaan. Hij finishte uiteindelijk in 1u50'15", op 27 seconden van het podium en op iets meer dan een minuut van Vicente Hernandez. De Spanjaard legde de olympische afstand (1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) af in 1u49'11". Peter Denteneer werd 49e in 1u56'19", Marten Van Riel en Jelle Geens stonden niet aan de start.

   

  "Het zwemmen verliep correct, maar vooral het fietsen ging erg goed in het begin", zei De Keyser na zijn beste resultaat van het seizoen. "Daardoor kon ik terugkeren in de kopgroep."

   

  "Bij het fietsen had ik echt goede benen. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk energie over te houden voor het lopen, maar dat verliep toch moeilijker."

   

  De Keyser mikt nu op kwalificatie voor de Spelen in Tokio. "Maandag zou ik opnieuw in de top 50 moeten staan van de eerste kwalificatieperiode, maar aangezien Marten Van Riel en Jelle Geens bovenin staan, zal ik in de top 30 moeten staan om een derde ticket te pakken voor België."

  Christophe De Keyser is zichtbaar tevreden:

  Miyazaki was de laatste WB-manche van 2018. De volgende manche vindt op 10 februari plaats in Zuid-Afrika.