• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Naar Team Sky in 2020? Dat kan, maar dan wel als kopman"

  Vincenzo Nibali rijdt voor de Sky-ploeg uit tijdens de Tour.

  Vincenzo Nibali ziet zichzelf wel in een Sky-shirt rijden.

  Vincenzo Nibali is volgend seizoen einde contract bij Bahrain-Merida. Een toekomst bij Team Sky sluit hij niet uit. "Als een team me binnenhaalt, moet het me wel binnenhalen als een kopman", zegt de Italiaan, die volgende week 34 wordt.

  Nibali: "Ik zal gesprekken voeren met Team Sky"

  In de laatste 7 edities van de Tour de France won er maar 1 keer een niet-Sky-renner: Vincenzo Nibali (in 2014). In het verleden hengelde Team Sky al naar de diensten van de Italiaan.

   

  Nibali's contract bij Bahrain-Merida loopt tot en met 2019 en een transfer naar Sky ziet "De Haai" wel zitten. "In het verleden zijn we niet tot een deal gekomen, maar Sky is zeker een van de ploegen waarmee ik gesprekken zal voeren", vertelt Nibali aan het Britse wielertijdschrift Cycling Weekly.

   

  "Team Sky is een van de beste ploegen ter wereld. Het won al veel grote rondes. Volgend seizoen zullen we beslissen of mijn toekomst daar ligt."

  "Ik zie mezelf de komende jaren nog altijd als kopman"

  Als er gevraagd wordt naar zijn mogelijke rol bij Team Sky, is Nibali duidelijk. "Ik zie mezelf voor de komende jaren nog altijd als een kopman."

   

  "Als een ploeg me binnenhaalt, moeten ze me nemen om te winnen. Maar in het verleden heb ik ook al getoond dat ik ploegmaten kan helpen, zoals Ivan Basso in de Giro."

   

  "Een seizoen is heel lang. Als ik kopman ben, wil ik er staan in de wedstrijden waar ik een doel van heb gemaakt. Daarnaast is er ruimte voor andere renners die ik kan helpen."