• home
 • video
 • pas verschenen

  "Serry moest gala verlaten op verzoek van UCI"

  Wendy Vyncke en Pieter Serry

  Voor het gala mocht Pieter Serry wel nog poseren met zijn vrouw Wendy.

  NADO Vlaanderen laat in een persbericht weten niet verantwoordelijk te zijn voor de opmerkelijke controle van Pieter Serry tijdens het Gala van de Flandrien. De wielrenner moest de zaal verlaten op verzoek van het aan de UCI gelieerde Cycling Anti-Doping Foundation (CADF).

  "Niet het busje van NADO Vlaanderen"

  Volgens NADO Vlaanderen, dat het dopingbeleid in Vlaanderen beheert, werd de dopingcontrole uitgevoerd in opdracht van het CADF. Dat is de onafhankelijke antidopingorganisatie van de Internationale Wielerunie UCI die renners aan een controle buiten competitie kan onderwerpen.

   

  "De controleurs op de dopingcontrole tijdens het Gala van de Flandrien  handelden in opdracht van het CADF en zijn op geen enkele manier verbonden met NADO Vlaanderen", klinkt het in een persbericht. 

   

  "Deze controle berust dus op factoren waar NADO Vlaanderen helemaal geen vat op heeft, namelijk de aanwezigheid van de renner op een locatie in Vlaanderen, overeenkomstig de gegevens van zijn whereabouts en de onafhankelijke controlebevoegdheid van zijn internationale sportfederatie. Elke verwijzing naar het Vlaams antidopingbeleid is in dit geval dus niet relevant."     

   

  "Als er in de berichtgeving of op sociale media al dan niet spreekwoordelijk zou gewezen zijn op de aanwezigheid van het dopingbusje dat buiten het Kursaal geparkeerd stond, dan was dat in elk geval niet de in het sportmilieu gekende dopingbus van NADO Vlaanderen", besluit het persbericht.

  Elke verwijzing naar het Vlaams antidopingbeleid is niet relevant.

  NADO Vlaanderen

  Pieter Serry maakt zich boos op Twitter

  Pieter Serry werd dinsdagavond uit de zaal van het Casino-Kursaal in Oostende geplukt om een dopingcontrole af te leggen. Het voorval veroorzaakte flink wat ophef. De renner van Quick-Step Floors zei zich "een gedetineerde met een enkelband te voelen" en ook rennersvakbond CPA deed zijn beklag over de timing.