• home
 • video
 • pas verschenen

  "Uitgefloten worden door je eigen fans: dat vergeet je niet als speler"

  Genk is leider met 6 punten, Besiktas sluit de rij met 3 punten.

  Twee weken geleden gaf Racing Genk min of meer voetballes aan Besiktas. De Turken zullen morgen in Genk tuk zijn op eerherstel, voorspelt Philippe Clement. "Ik verwacht een hete avond." Genk kan alleszins geen beroep doen op Leandro Trossard.

  "Misschien hebben we hen vorige keer verrast"

  "Of het een andere match wordt? Ja, uiteraad", zegt Genk-coach Philippe Clement aan Sporza. "Misschien hebben we hen vorige keer verrast en hadden zij niet verwacht dat een Belgische ploeg op die manier voetbal zou spelen. Dat zal nu zeker en vast niet het geval zijn."

   

  Genk won in Turkije met 2-4. "De spelers van Besiktas werden uitgefloten door hun eigen supporters: dat vergeet je als speler niet. Ik verwacht hier een heel gretig Besiktas, dat met de terugkeer van Pepe en Babel nog meer sterren krijgt. Ik verwacht een hete avond voor ons."

   

  Racing Genk is met 6 op 9 leider in zijn poule. Overleven is dus een duidelijk doel. "In de groepsfase geraken was ons doel, maar we zijn allemaal heel ambitieus. We proberen ons elke keer te kwalificeren, maar op een bepaald moment zal het niet meer lukken. Maar we zijn ambitieus om telkens die lat hoger te leggen."

  "EL of beker laten schieten? Dat zit niet in het DNA van de club"

  Mocht Genk doorstoten naar de volgende ronde, dan kunnen de Europese wedstrijden voor extra belasting zorgen in de Belgische titelstrijd. "We zijn niet over de titel bezig, wel over een goed seizoen en over zoveel mogelijk matchen winnen", countert Philippe Clement.

   

  "Je kunt niet altijd rekenen. Wat moeten we zeggen? We laten de Europa League of de beker schieten? Dat zit niet in het DNA van de club. We willen altijd alles winnen."