• home
 • video
 • pas verschenen

  Mountainbiker Frans Claes: "Stuyven was de perfecte ploegmaat"

  Claes en Stuyven haalden net niet het podium in Zuid-Afrika.

  Wielrenner Jasper Stuyven en mountainbiker Frans Claes hebben hun seizoen afgesloten met de vierde plaats in de driedaagse mountainbikerace Whine to Whales in Zuid-Afrika. En het smaakt naar meer voor Stuyven.

  Claes en Stuyven namen het in Zuid-Afrika op tegen onder meer de beste Zuid-Afrikaanse mountainbikers en de juniorewereldkampioen mountainbike en veldrijden Simon Andreassen uit Denemarken.

   

  Na drie dagen afzien eindigden onze landgenoten op de vierde plaats en dat smaakt naar meer bij allebei. "Tevreden over onze eerste race samen, het wordt zeker niet onze laatste", schrijft Stuyven op Twitter.

   

  Zelfde geluid krijgen we te horen bij Claes. "Het was voor allebei een mooie afsluiter van het seizoen. Jasper was de perfecte ploegmaat. Hij werd elke dag beter. Ik haalde niet mijn gebruikelijke niveau door ziekte enkele weken geleden."

  Stuyven en Claes zijn tevreden op sociale media

  Stuyven en Claes in actie in Zuid-Afrika