• home
 • video
 • pas verschenen

  Kimeli moet zege in Mol aan Duitser laten, Poolse wint bij vrouwen

  De Duitser Samuel Fitwi heeft de CrossCup in Mol gewonnen. Hij liep in het slot van de wedstrijd weg van Isaac Kimeli. De Belg werd tweede voor landgenoot Dame Tasama. Bij de vrouwen was Imana Truyers de beste Belgische op plaats 6.

  Ruim verslag van de CrossCup in Mol

  Kimeli kleurt wedstrijd in Mol, maar wint niet

  Isaac Kimeli, nationaal veldloopkampioen, brak de wedstrijd snel open in Mol. Hij duwde het tempo de hoogte in, maar Duitser Fitwi antwoordde met een verschroeiende tweede wedstrijdhelft. Kimeli moest passen en de zege was voor de Duitser.

   

  In het slot zag Kimeli zijn tweede plaats nog in het gevaar komen. Tasama, die sinds vorig jaar over een Belgisch paspoort beschikt, kwam nog erg dichtbij, maar verloor de sprint.

   

  Voor de vierde plaats ging het lange tijd tussen belofte Simon Debognies en ouderdomsdeken Lander Tijtgat. Tijtgat haalde het als derde Belg voor Debognies. Robin Hendrix volgde op plaats zes. Jeroen D'hoedt moest vrede nemen met stek acht, Pieter-Jan Hannes finishte pas als 24e. In het klassement breidt Kimeli zijn leidersplaats uit, die hij al bezat sinds de eerste manche van de CrossCup in Gent.

  Reacties bij de mannen na de CrossCup in Mol

  Polen op 1 en 2, Truyers is beste Belgische in Mol

  Bij de vrouwen zetten de Polen de wedstrijd naar hun hand. Een duo, met Anna Gosk en Katarzyna Rutkowska, liet er geen gras over groeien. Ze liepen al snel weg en zagen de concurrentes niet meer terug. Gosk klopte haar landgenote en pakte zo de zege in Mol.  De Ierse Shona Heaslip finishte als derde. 

   

  Belgisch veldloopkampioene Imana Truyers was de eerste Belgische op plaats zes. Marathonspecialiste Hanna Vandenbussche leek die eer te zullen veroveren, maar ze stortte in op het einde en finishte als achtste.

   

  Truyers, die vorig jaar de CrossCup en het BK won, deelde haar wedstrijd goed in. Ze schoof stelselmatig op en eindigde net voor haar concurrente Sofie Van Accom. Na Gent was Truyers al leider in de CrossCup, en door in Mol als eerste Belgische te finishen, breidt ze haar voorsprong uit

  Reacties bij de vrouwen na de CrossCup in Mol