• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Martinez bij Real? Denk dat hij gelukkig is in België"

  Real Madrid zoekt na het ontslag van Julen Lopetegui nog naar een nieuwe trainer. De naam van Roberto Martinez circuleert her en der. Rode Duivel Thibaut Courtois weet van niets. "Niemand hier heeft me naar hem gevraagd."

  Real Madrid kon gisteren eindelijk nog eens winnen. Thibaut Courtois beantwoordde na de match enkele vragen bij de Spaanse krant AS. "Het was belangrijk om te winnen en de nul te houden. Voetbal draait om vertrouwen. Het was niet makkelijk vandaag, maar we moeten blijven verbeteren en zo uit de dip raken."

   

  De spelers werden uitgefloten door de fans. "Iedereen weet waar we staan in de stand. Dat past niet bij deze club. Het is normaal dat de fans niet gelukkig zijn. Ik heb dit soort situaties ook al meegemaakt bij Atletico Madrid en bij Chelsea. De coach betaalt dan de prijs, maar iedereen is schuldig."

   

  In dit geval werd Lopetegui aan de kant geschoven. "Er is niet veel veranderd. De spelers moeten blijven werken. Er is wel opnieuw een beetje vreugde op training. Als het slecht gaat is dat niet altijd makkelijk."

   

  "Het is niet aan mij om te zeggen of Solari moet blijven. Roberto Martinez? Het is niet mijn plaats om daar uitspraken over te doen. Niemand hier heeft me naar hem gevraagd. Hij is een hele goeie trainer voor de Rode Duivels. Ik denk ook dat hij daar gelukkig is."

   

  En José Mourinho? "Ik heb goeie herinneringen aan hem als trainer, het is niet in ruzie geëindigd. Ook met Conte niet. Ik ben gewoon hier om mijn job te doen."