• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael wordt in bloemetjes gezet: "Zenuwen gierden door onze keel"

  Mama en papa Derwael springen Nina in de armen.

  Mama en papa Derwael waren in de wolken met de prestatie van dochterlief.

  Voor Nina Derwael was het gisteren nog een emotionele avond. Na haar gouden turnplak werd ze in de bloemetjes gezet op de Belgische ambassade in Qatar. Haar ouders deelden in de vreugde.

  VIDEO: Mama en papa springen Derwael in de armen

  Papa Derwael: "Zenuwen gierden door mijn keel"

  "Dit is onbeschrijflijk", reageerde papa Nico Derwael. "Nina verdient dat goud. Deze wereldtitel spant echt de kroon. We kijken hier al zo lang naar uit."

   

  Hoe beleefde papa Derwael de finale van zijn dochter? "Er zat heel veel volk in de tribune, maar we zaten niet op de juiste plaats. We moesten ons verplaatsen, het was allemaal heel hectisch."

   

  "Toen Nina begon aan haar oefening, gierden de zenuwen door mijn keel. Toen ik de score van Nina zag, dacht ik diep vanbinnen: "Dit is goud. Dit is goud." Ze heeft het fantastisch gedaan."

   

  "Dat ze uit volle borst het volkslied meezong? Dat siert de eenvoud van mijn dochter. Ik krijg kippenvel als ik eraan terugdenk."

  Mama Derwael: "Ik had er geen vertrouwen in"

  "Ik had nooit gedacht dat Nina dit zou kunnen", vertelt mama Derwael. "Ik dacht dat 2017 het Nina-jaar was en dat ze dat niet meer zou kunnen overtreffen."


  "Of ik er vertrouwen in had gisteren? Neen, dat is onze Limburgse bescheidenheid. Gisterenmorgen kon ik nauwelijks iets eten: meer dan een croissant kreeg ik niet binnen."

   

  "Toen Nina de zaal binnenkwam, zag ik de focus op haar gezicht. Ze had minder stress dan tijdens het EK. En als ze stress heeft, zet ze die om in adrenaline."

  Coach Derwael: "Nina voelde zich op haar gemak"

  "Dit is echt uitzonderlijk", reageert Marjorie Heuls, de coach van Nina Derwael. "Ik had heel veel stress gisteren."

   

  "Bij Nina was dat minder zichtbaar. Ze had zich heel goed opgewarmd en tankte vertrouwen uit haar oefening eergisteren. Daardoor begon ze aan de brugfinale met heel veel vertrouwen."

   

  "Ze heeft geen grote fouten gemaakt en leverde een heel mooie oefening af. Nina voelde zich op haar gemak, waardoor ze haar oefening wat trager uitvoerde. En dat maakte het geheel alleen maar mooier."

  VIDEO: Derwael bedankt fans op receptie van ambassadeur