• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied: "Lokeren heeft brave groep, maar we hebben smeerlappen nodig"

  Sollied & Lambrecht

  Sollied: "Lokeren in eerste klasse houden moet mijn trofee worden"

  Op de Lokerse persconferentie heeft de club zijn nieuwe trainer Trond Sollied voorgesteld. De degradatie ontwijken is de voornaamste doelstelling. "Lokeren is een club voor eerste klasse, niemand wil dat de club zakt", vertelt de kersverse coach.

  "We hebben enkele smeerlappen nodig"

  De medische staf in Lokeren heeft de handen vol, want met Roger Lambrecht in de rolstoel en Trond Sollied op krukken kwam het duo niet op volle kracht de perszaal in. Het werd al snel duidelijk dat er enkel plaats was om de nieuwe coach voor te stellen, geen vragen over andere zaken, zoals de overname van de club. 

   

  5 jaar, zo lang zat kersvers coach Sollied zonder club. Maar angst om niet meer mee te zijn met het voetbal van vandaag heeft hij niet. "Niemand kan zoveel voetbal zien als een vrije man", vertelt de Noor. "Als trainer van een eersteklasseploeg heb je geen tijd om voetbal te zien door de voorbereidingen."

   

  Zijn ambitie bij Lokeren is duidelijk: "Lokeren is een club voor eerste klasse. Niemand wil dat de club zakt. In eerste klasse blijven moet mijn trofee worden. Momenteel zie ik een heel brave groep, maar we moeten ook enkele smeerlappen hebben. Dat mis ik een beetje. Het grootste probleem is dat we geen doelpunten maken. Daar moeten we veel tijd in steken. Ik moet doelpuntenmakers maken."

   

  "Waarom ik voor Lokeren koos? Ik zag een mooie opportuniteit en de timing was goed. Ik heb veel zin om weer trainer te worden op het veld. Vandaag wandel ik nog met krukken, dat gaat een beetje moeilijk, maar ik heb een goede staf en met Vidarsson is er iemand die de praktische trainingen kan uitvoeren."

  Niemand kan zoveel voetbal zien als een vrije man. Als trainer van een eersteklasseploeg heb je geen tijd om voetbal te zien.

  Trond Sollied

  "Ik weet wat ze van mij verwachten, ik ben geen bangerik"

  Met Lokeren zal Sollied opnieuw tegen de degradatie strijden. "Of dat zal lukken? Vergeet niet dat ik hetzelfde met Lierse heb gedaan. Ik weet hoe ik met de spelers moet omgaan als ze verliezen. Daar moet ik de knop omdraaien, dat heb ik geleerd."

   

  "Op fysiek vlak zit het allemaal goed bij de spelers. Mentaal ook. Maar je moet structuur hebben in je ploeg. Defensief en offensief, alles moet van elkaar afhangen. Tegen Anderlecht incasseerden we de gelijkmaker, maar het team bleef er rustig bij.  Dat was mooi om te zien."

   

  Na zijn lange afwezigheid in het Belgische voetbal is er intussen wel wat veranderd. "Vroeger zei ik nog dat mijn grootste bekommernis was dat er meer en meer scheidsrechters op het veld zouden staan. Als je ziet met hoeveel ze nu zijn, had ik het juist. Maar het niveau van de Belgische competitie is niet gestegen."

   

  Ook over het voetbalschandaal liet Sollied zijn licht schijnen. "Ik denk dat er nu meer vertrouwen is in de competitie en de degradatiestrijd. Het Belgische voetbal is daar alerter voor. Ik hoop dat nu alles normaal verloopt. Dat er aan matchfixing gedaan zou worden, daar was ik toch van verschoten."

   

  Over de overname van de club maakt de Noor zich geen zorgen. "Ik heb verantwoordelijkheid voor de spelers en voor de punten die we nemen. Ik weet wat ze van mij verwachten en ik ben geen bangerik", besluit de Lokeren-coach.

  Lambrecht: "Wil graag verkopen aan mensen uit Lokeren en omstreken"

  De 87-jarige Roger Lambrecht maakte onlangs bekend dat hij de club wil verkopen. Op de persconferentie zou het uitsluitend over coach Sollied gaan, maar toch gaf Lambrecht wat toelichting over de overname van de club. "Ik heb altijd al gezegd dat ik vrij ben om te verkopen en dat ik graag wil verkopen. Het liefst aan mensen van Lokeren en omstreken die de continuïteit van de ploeg in stand houden."

   

  Over Sollied was Lambrecht duidelijk: "Trond was onze favoriete trainer. Vandaag beginnen we met de missie om in de hoogste klasse te blijven. Dat is ons voornaamste doel. Als we dat halen, is het normaal dat we gaan onderhandelen met Trond."

   

  "We weten wat hij al gedaan heeft in het verleden en we hopen dat hij Lokeren weer overeind trekt. Dat hij weer vuur en vlam in de pan krijgt en punten zal halen."

  Lambrecht: "Weer vuur en vlam in de pan"