• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deschacht: "Mijn vader wil Lokeren kopen? Ik val volledig uit de lucht"

  Olivier Deschacht

  Deschacht weet naar eigen zeggen helemaal niets van een overname door zijn vader.

  Op 87-jarige leeftijd heeft Roger Lambrecht dan toch besloten om een nieuwe overnemer te zoeken voor Sporting Lokeren. De geruchten dat Ronny Deschacht - vader van - de club zou kopen, deden de ronde. "Ik val volledig uit de lucht", klinkt het bij Olivier Deschacht op Studio Brussel.

  "Ik zal eens naar mijn vader moeten bellen"

  Lokeren zal de komende periode een ware metamorfose ondergaan. De club staat troosteloos laatste in het klassement, verwelkomde met Trond Sollied een nieuwe trainer en ziet binnenkort een nieuwe overnemer komen, die Roger Lambrecht moet vervangen.

   

  Wie die overnemer wordt, is nog niet bekend, al maakte Het Nieuwsblad vandaag bekend dat de vader van Olivier Deschacht Lokeren wil kopen. Studio Brussel belde met de Lokeren-speler zelf, die niet op de hoogte is van de plannen van zijn vader. "Ik weet eerlijk gezegd van niets", vertelt hij.

   

  "Ik denk dat ik eens naar mijn vader zal bellen om te zien wat hij nu weer gezegd heeft", gaat Deschacht voort. "Ik val volledig uit de lucht. Toen ik het nieuws las, deed ik alle apps open omdat ik verschoot. Ik kan er dus ook niet op antwoorden, ik weet het niet."

  Ik denk dat ik eens naar mijn vader zal bellen om te zien wat hij nu weer heeft gezegd

  Olivier Deschacht

  "Een nieuwe trainer is altijd wat stressvol"

  Binnenkort staat niet Peter Maes, maar Trond Sollied te coachen op de Lokerse velden. "Ik ben benieuwd", zegt Deschacht. "We hebben hem alleen nog maar gezien van ver, toen hij in de auto de training bekeek."

   

  "We hebben hem nog niet ontmoet, dus ik ben ruimschoots op tijd om niet te laat te komen. Het is wel een beetje stressvol, een nieuwe trainer die aankomt. Dan ben je altijd wel onder de indruk."