Hoogspanning in Zuid-Amerika: Boca tegen River in finale Copa Libertadores

  Centraal in het midden herkent u misschien Carlos Tevez?

  Centraal in het midden herkent u misschien Carlos Tevez?

  Aartsvijanden Boca Juniors en River Plate spelen de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. De Argentijnse topclubs schakelden elk een Braziliaans topteam uit.

  De "Superclasico", zo wordt de wedstrijd tussen Boca en River in Argentinië genoemd. Normaal zorgt het treffen tussen de twee stadsrivalen uit Buenos Aires twee keer per seizoen voor hoogspanning in de competitie.

   

  Op 7 en 28 november zijn de belangen nog groter. Dan treffen ze elkaar voor de belangrijkste prijs in Zuid-Amerika. De finale van de Copa Libertadores wordt over twee matchen gespeeld.

   

  River Plate schakelde Gremio uit, de huidige nummer vijf in de Braziliaanse competitie. Boca Juniors moest voor zijn ticket voor de finale voorbij Palmeiras, de competitieleider in Brazilië. Boca had de heenmatch gewonnen met 2-0. De terugmatch werd nooit echt spannend. Het werd 2-2.

   

  Voor volgers van het Europese voetbal zaten de twee bekendste namen van Boca Junior op de bank. Tevez bleef daar 90 minuten zitten. Middenvelder Gago (ex-Rel Madrid) mocht tien minuten voor het einde invallen.

   

  Dat het er in het Zuid-Amerikaanse voetbal hevig aan toe kan gaan, werd al duidelijk in de match tussen River Plate en Gremio. Dat belooft voor de finale.