• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht 1e keer tegen Anderlecht: "Ik speel tegen 25.000 vrienden"

  Olivier Deschacht in het shirt van Anderlecht.

  Deschacht speelde tot deze zomer bij Anderlecht.

  Lokeren probeert na het ontslag van Peter Maes tegen Anderlecht uit het diepe dal te kruipen. Voor Olivier Deschacht wordt het een bijzonder weerzien met zijn ex-club. "Anderlecht blijft de beste en mooiste club van België."

  Olivier Deschacht speelde meer dan 20 jaar bij paars-wit tot hij deze zomer - noodgedwongen - naar Lokeren verhuisde. De verdediger gaf eerlijk toe dat de terugkeer naar zijn ex-club donderdagavond bijzonder wordt. "Ik weet absoluut tegen wie we nu spelen", vertelde hij na de match tegen KV Oostende.

   

  "Dat wordt een heel moeilijke wedstrijd voor mij. Heel raar, heel speciaal. Ik ben niet beschaamd om dat toe te geven. Ik zal voor de wedstrijd een paar dagen wakker liggen, denk ik."

   

  "Ik speel tegen  25.000 vrienden. Dat zijn allemaal mensen die me 20 jaar gesteund hebben. Ook in moeilijke tijden want het is ook niet altijd mooi geweest in Anderlecht."

   

  Ook bij Anderlecht draait het niet op volle toeren. Hoe schat Deschacht de kansen van Lokeren in? "Anderlecht blijft Anderlecht, ook als het iets minder gaat. Het is Anderlecht, de beste en mooiste club van België. Je gaat naar daar en je hoopt dat je niet naar huis gaat met een afstraffing. Dat blijft zo. We zullen strijden en dan zien we wel waar we eindigen."

  Mulder: "Deschacht moet 3 ballen onder de lat jagen"

  Ook in Extra Time werd er al stilgestaan bij de terugkeer van Deschacht naar Anderlecht. "Hij moet drie ballen onder de lat jagen. Kom op, Olivier", spoorde Jan Mulder hem aan. "Dat is heel lief allemaal. Ik zou het ook misschien moeilijk hebben, maar ik zou het nog moeilijker hebben als ik het er moeilijk mee zou hebben om tegen mijn oude club 3 schitterende goals te maken."

   

  "Hij zal geweldig ontvangen worden", dacht Peter Vandenbempt. "Het publiek zal hem ook toejuichen als hij goed speelt. De Anderlecht-supporters zullen dat appreciëren." Mulder: "Dat verdient hij ook. Een groot Anderlecht-speler."

   

  "Hij zal scherp spelen, net zoals tegen Club Brugge", wist Degryse. "Hij wil gewoon aangeven dat hij op een niet zo aangename manier is moeten vertrekken. Hij wou nog blijven bij Anderlecht, maar dat was hem niet gegund. Dat is wat hem vooral pijn doet."