• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Na Eupen moeten we koste wat kost Lokeren kloppen"

  Hein Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck wil "een resultaat zien" tegen Lokeren.

  Na de uitschuiver tegen Eupen moet Anderlecht de rug rechten tegen Lokeren. Coach Hein Vahaezebrouck vraagt tijd: "Als mijn jonge spelers evenveel tijd krijgen als Trossard en Samatta bij Genk, kunnen ze even beslissend worden."

  Anderlecht krijgt donderdag Lokeren op bezoek, de terugkeer ook van Olivier Deschacht naar het Astridpark. "Hij zal niet op wraak zinnen", denkt Vanhaezebrouck. "Hij zal vooral ontgoocheld zijn dat hij niet meer bij paars-wit speelt. Ik geloof hem als hij zegt dat het een moeilijke wedstrijd zal zijn."

   

  "Maar ik ken Olivier: hij zal alles geven op het veld. We kunnen de beslissing niet meer terugdraaien om hem te laten gaan. De club heeft gekozen voor een verjongingskuur, dus dan begrijp ik het dat ze een 37-jarige speler laten gaan."

  "Vooral blij dat Sollied terug is voor zijn oneliners"

  Bij Lokeren zijn de kopzorgen nog wat groter dan bij Anderlecht. Het bengelt samen met Zulte Waregem en Moeskroen op de laatste plek met 6 punten. Voorzitter Roger Lambrecht hoopt dat de trainerswissel effect heeft.

   

  "De invloed van Trond Sollied zal nog niet groot zijn", beseft Vanhaezebrouck. "Als je de trainer buiten gooit, verwacht je altijd een reactie van de spelersgroep. Jammer genoeg zijn er spelers die nu pas zullen tonen dat ze meer in huis hebben. Er zal zeker een gemotiveerde groep staan bij Lokeren."

   

  "Ik ben altijd aangenaam verrast geweest door Trond. Hij was misschien de eerste trainer die een duidelijk systeem hanteerde op training. Hij vernieuwde door echt op de linies te focussen. Dat heeft hem ook succes opgeleverd."

   

  "Ik ben vooral blij dat hij terug is voor zijn oneliners. Daar kan ik ook niet aan tippen."

  Trond Sollied.

  "Nu moeten we winnen tegen Lokeren"

  Hein Vanhaezebrouck wil de uitschuiver tegen Eupen zo snel mogelijk vergeten. "Tegen Fenerbahçe dacht iedereen dat Anderlecht er weer stond. Als we hadden gewonnen tegen Eupen, had de situatie er helemaal anders uit gezien."

   

  "Maar we hebben die kans laten liggen. We konden op 4 punten komen van Genk, maar dat hebben we niet gedaan. Nu moeten we koste wat kost winnen tegen Lokeren. Ik verwacht een resultaat. We moeten antwoorden met een zege. We moeten ook meer aanvallen, maar we zullen zien wat er mogelijk is."

  Als we hadden gewonnen tegen Eupen, had de situatie er helemaal anders uit gezien.

  "Als we evenveel tijd zouden krijgen als Genk..."

  Vanhaezebrouck lijkt aan de supporters en het bestuur nog wat tijd te vragen. "Ik heb bij veel clubs tijd nodig gehad om een bepaald niveau te halen. We brengen de jongste ploeg op het veld, dus die spelers hebben tijd nodig en zullen nog fouten maken."

   

  "Genk speelde een paar jaar geleden ook nog met Trossard af en toe in de tribune, Pozuelo soms op de bank en Karelis in de plaats van Samatta. Ze hebben ook tijd nodig gehad om te werken met die jongens. Nu staat er een sterk team met meer maturiteit."

   

  "Als onder anderen Bornauw (foto) en Saelemaekers ook die tijd krijgen, zullen ze even beslissend zijn bij Anderlecht. We hebben alleen minder tijd. Genk kan het zich permitteren om Play-off 1 te missen, Anderlecht niet. Iedereen verwacht terecht dat we meedoen voor de prijzen."