• home
 • video
 • pas verschenen

  Delfine Persoon kan niet plassen: "Wellicht gemiste dopingcontrole"

  Delfine Persoon

  Krijgt het bezoekje van de dopingcontroleur nog een staartje voor Persoon?

  Er hangt bokskampioene Delfine Persoon heel wat ellende boven het hoofd. Afgelopen zondag kreeg ze bezoek van de dopingcontroleurs, maar ze slaagde er niet in te plassen. "Volgens de controlearts wordt dit wellicht een gemiste controle."

  Delfine Persoon doet het relaas van haar bewogen zondagochtend op de sociale media: "Ik kreeg bezoek van de dopingcontroleurs, maar was net naar het toilet geweest. Onmiddellijk plassen zat er dus niet in."

   

  Wat volgt is heel wat gedoe en heel wat discussie met de controlearts. "Uiteindelijk mocht ik mijn geplande training toch afwerken, maar dan wel op de piste, zodat de arts mij altijd kon zien. Na de training moest ik onmiddellijk gaan werken, maar plassen lukte nog altijd niet."

   

  "Op het werk (Persoon werkt bij de spoorwegpolitie) stelde ik de dokter voor om mij te volgen met een aparte auto, maar hij was niet voor rede vatbaar en is misnoegd vertrokken."

   

  "Het gevolg is dat ik volgens de dokter wellicht een gemiste controle achter mijn naam krijg en hier een rechtszaak van zal komen. Terwijl ik wel wou plassen, maar gewoon niet direct kon."

  "Er mag meer respect komen van de Vlaamse Overheid"

  Persoon sluit haar bericht af met een veeg uit de pan naar de Vlaamse Overheid. "Wij moeten voldoen aan alle regeltjes en wat krijgen we terug van steun? Een aanvraag voor subsidies (voor een grotere bokszaal) die niet wordt goedgekeurd."

   

  "Als je als topsporters zelf je boontjes dopt, zou er wel wat respect terug mogen komen van de Vlaamse Overheid."

   

  Persoon bereidt zich momenteel voor op de verdediging van haar wereldtitel bij de lichtgewichten. Op 8 december bokst ze in Ardooie tegen de Canadese Sandy Tsagouris.