• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele en Ghys grijpen naast podium op WB-ploegkoers na valpartij

  Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben in hun eerste WB-ploegkoers van het seizoen naast een medaille gegrepen. Het Belgische duo werd vierde op de wereldbekermanche in Canada. De race werd opgeschrikt door een crash waarbij ook De Ketele betrokken was.

  Vorig jaar won De Ketele aan de zijde van Lindsay De Vylder nog het goud in Canada. Nu trok hij met Robbe Ghys naar Milton. Deze zomer was het duo nog goed voor goud op het EK. Maar dat zat er dit weekend niet in.

   

  De ploegkoers werd verstoord door een zware valpartij en werd geneutraliseerd. Niemand moest de strijd staken, maar Kenny De Ketele kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat met nog 38 rondjes te rijden.

   

  De Belgen werden met 20 punten vierde. De podiumplaatsen waren voor Denemarken, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.