• home
 • video
 • pas verschenen

  Xavier Siméon sprokkelt zijn eerste punt in de MotoGP

  Xavier Siméon

  Xavier Siméon voelt zich steeds beter in zijn sas in de MotoGP.

  Xavier Siméon zal zijn eerste (en enige?) seizoen in de MotoGP dan toch niet zonder punten afsluiten. In Australië, de op 2 na laatste GP van het jaar, eindigde hij 15e.

  Veel plezier beleefde Xavier Siméon nog niet aan zijn debuutjaar in de MotoGP. Onze landgenoot, lid van Reale Avintia-team, moest zich bijna altijd bezighouden met achterhoedegevechten. Maar de laatste weken gingen de prestaties van Siméon toch in stijgende lijn.

   

  In Japan finishte hij net buiten de punten, in Australië deed hij 1 plaatsje beter, goed voor 1 punt. Siméon stond als 17e aan de start, maar kon onder meer door de opgave van Marc Marquez - die al zeker is van de wereldtitel - opschuiven naar plaats 15. De overwinning op Phillip Island was voor Maverick Vinñales, zijn eerste van het seizoen.

   

  Mogelijk is het de laatste keer dat Siméon zich kon laten opmerken in de MotoGP. Er staan nog 2 GP's (Maleisië en Valencia) op het programma en daarna stapt hij over naar de MotoE, de elektrische motoren.