• home
 • video
 • pas verschenen

  Kranig Belgie na nederlaag tegen wereldtopper Kroatië: "Zeer trots"

  Serge Spooren met twee Kroaten voor zijn neus.

  Serge Spooren met twee Kroaten voor zijn neus.

  De Belgische ploeg heeft in Leuven zijn meerdere moeten erkennen in Kroatië. Na een knappe wedstrijd van de Red Wolves werd het 25-30.

  Red Wolves verliezen tegen de nummer 3 van de wereld in het handbal

  Na het gelijkspel in Servië kregen de Wolves in een tot de nuk gevulde Sportoase in Leuven wereldtopper Kroatië op hun bord. Het was hun tweede match in de voorronde van het EK 2020.

   

  De Belgen hielden voor 2.500 dolenthousiaste toeschouwers aanvankelijk gelijke tred (3-3 en 6-6), maar alras plaatsten de Kroaten een eerste versnellinkje. De tweevoudige olympische kampioen sloeg bij 8-11 - en onder impuls van een beresterke Zlatko Horvat - een eerste kloof.

   

  Kroatië liet enkele wereldflitsen bewonderen en was dodelijk efficiënt in de aanval. Bijna elk schot op doel was raak, bij de rust stond het 12-18.

   

  In de tweede helft bleef het gat van 6 treffers intact, wat de moedige en eergierige Belgen ook probeerden. Een kwartier voor tijd keken de Wolves tegen 19-25 aan. Een niet-aflatend België wist de achterstand nog met één treffer te verkleinen, maar verder dan 25-30 geraakte de ploeg niet meer.

   

  Door deze nederlaag staat België na 2 wedstrijden 3e in de poule. Ons land telt 1 punt, net als hekkensluiter Servië. Omdat België dat puntje buitenshuis behaalde, staat het voor Servië. 

  Herbekijk de handbalmatch tussen België en Kroatië

  Reactie van Spooren:

  "Ontzettend trots"

  "We mogen trots zijn op onze prestatie. Ontzettend trots zelfs", zei Serge Spooren. "We lijden een eervolle nederlaag tegen de nummer 3 van de wereld die hier met zijn beste spelers komen spelen is."

   

  "Wij vormen een jonge en hechte ploeg. In Servië, waar we eerder deze week gelijkspeelden maar eigenlijk verdienden te winnen, speelden we al een fantastische match. Ook vandaag hebben we getoond dat we goed kunnen handballen."

  Tweet van Europese handbalbond:

  Stand na 2 matchen:

      M W V G +/- punten
  1. Kroatië 2 2 0 0 +8 4
  2. Zwitserland 2 1 1 0 +2 2
  3. BELGIE 2 0 1 1 -5 1
  4. Servië 2 0 1 1 -5 1