Kranig Belgie na nederlaag tegen wereldtopper Kroatië: "Zeer trots"

zo 28 oktober 2018 17:35
Serge Spooren met twee Kroaten voor zijn neus.

De Belgische ploeg heeft in Leuven zijn meerdere moeten erkennen in Kroatië. Na een knappe wedstrijd van de Red Wolves werd het 25-30.

Red Wolves verliezen tegen de nummer 3 van de wereld in het handbal

Na het gelijkspel in Servië kregen de Wolves in een tot de nuk gevulde Sportoase in Leuven wereldtopper Kroatië op hun bord. Het was hun tweede match in de voorronde van het EK 2020.

De Belgen hielden voor 2.500 dolenthousiaste toeschouwers aanvankelijk gelijke tred (3-3 en 6-6), maar alras plaatsten de Kroaten een eerste versnellinkje. De tweevoudige olympische kampioen sloeg bij 8-11 - en onder impuls van een beresterke Zlatko Horvat - een eerste kloof.

Kroatië liet enkele wereldflitsen bewonderen en was dodelijk efficiënt in de aanval. Bijna elk schot op doel was raak, bij de rust stond het 12-18.

In de tweede helft bleef het gat van 6 treffers intact, wat de moedige en eergierige Belgen ook probeerden. Een kwartier voor tijd keken de Wolves tegen 19-25 aan. Een niet-aflatend België wist de achterstand nog met één treffer te verkleinen, maar verder dan 25-30 geraakte de ploeg niet meer.

Door deze nederlaag staat België na 2 wedstrijden 3e in de poule. Ons land telt 1 punt, net als hekkensluiter Servië. Omdat België dat puntje buitenshuis behaalde, staat het voor Servië.