• home
 • video
 • pas verschenen

  Elia en Iljo in Zesdaagse Gent: "Samen een mooie show van maken"

  Iljo Keisse en Elia Viviani

  Iljo Keisse en Elia Viviani

  Iljo Keisse en Elia Viviani rijden samen de Zesdaagse van Gent. Op zich geen groot nieuws, ware het niet dat niet allebei de renners daar gisteren op de boekvoorstelling van Quick-Step al zo zeker van waren.  

  "Iljo is supersterk"

  Op de vraag met wie hij de Gentse Zesdaagse zal rijden is Elia Viviani meteen  duidelijk. “Met Iljo natuurlijk!  We rijden voor hetzelfde team en dit jaar gaan we naar Gent om te winnen.”


  Viviani reed al eerder samen met Keisse op de piste van het Kuipke, de eerste keer toen Bradley Wiggins er zijn afscheid vierde. Toen werden ze  derde. “Mijn seizoen duurde altijd tot in oktober en ik had geen tijd om te rusten en opnieuw in vorm te geraken. Ik hoop om dit jaar beter in vorm te zijn."


  Over zijn partner heeft hij niet de minste twijfels. “Iljo is supersterk in Gent. Hij is de lieveling van het publiek. We maken er samen een mooie show van en proberen te winnen."

  Het Kuipke in Gent

  Het Kuipke in Gent

  Keisse: "Is dat al bekend?"

  Wanneer we het antwoord van Viviani aan Iljo Keisse voorleggen reageert hij verrast. “Ik weet niet of het al bekend is dat wij samen gaan rijden? Bij deze hebben jullie misschien een primeur. Ik durf mij daar niet over uitspreken.”

  Maar of beide renners een dodelijke combinatie kunnen vormen op de piste, daar twijfelt de Gentenaar niet aan. “Stel dat het met Elia zou zijn... Elia en Iljo (lacht), dat zou een mooie combinatie zijn. En we zouden sowieso ons best doen om te winnen, ja.” 

  Bekijk hier het interview