• home
 • video
 • pas verschenen

  "In 26 jaar niet meegemaakt dat fans van tegenstander applaudisseren"

  Philippe Clement feliciteert zijn spelers.

  Philippe Clement feliciteert zijn spelers.

  Racing Genk heeft zich donderdag aan Europa getoond. Het versloeg grootmacht Besiktas in eigen stadion met overtuigende cijfers. Trainer Philippe Clement kon niet anders dan trots zijn op zijn ploeg.

  Niet alleen de uitslag, ook de manier waarop Genk won in Istanbul was (alweer) bewonderenswaardig.  "We hebben gewoon de lijn doorgetrokken van de voorbije maanden. We hebben ons eigen voetbal gespeeld en het initiatief van de eerste minuut genomen", zei Clement.


  "Paintsil komt in de plaats van Trossard, een zware erfenis. Heynen speelt in de plaats van Berge. Ze spelen een sterke match. Piotrowski valt in en scoort. Dat is voor zo een jonge jongen belangrijk voor de toekomst."


  De eerste goal van Genk was een echte parel. "Je analyseert een tegenstander en maakt je spelers klaar voor een match. Als de spelers dat dan perfect uitvoeren, is dat genieten. Ik zag veel mooie aanvallen, zoals we het wilden doen. Dat is fantastisch."

   

  "Het is een geweldige avond. Ook als je de reactie van de supporters van Besiktas ziet. Het is nu 26 jaar dat ik in het voetbal zit en als speler heb ik het nooit meegemaakt dat de fans van de tegenstander voor ons applaudiseerden. Die mensen genieten ook van het voetbal dat wij brengen."


  "We spelen veel matchen op rij. Dit is de 25e match op gewoon gras die we niet verliezen. Alleen op het kunstgras van  Sarpsborg verliezen we sinds de play-offs van vorig seizoen. Natuurlijk zal het wel eens tegenvallen, maar je ziet dat deze groep klaar is om de rug dan meteen te rechten." 

  De reactie van Philippe Clement:

  De knappe 0-1: