• home
 • video
 • pas verschenen

  De Pauw uit de gratie? "Heb er nog geen kruis over getrokken"

  De Pauw en De Ketele

  Rijden De Pauw en De Ketele straks de ploegkoers in Tokio?

  Met Kenny De Ketele en Moreno De Pauw leek België een gouden combinatie te hebben met het oog op de Spelen. Maar de voorbije maanden leek er een kink in de kabel. Toch gelooft De Pauw nog altijd in zijn kansen voor Tokio.

  Moreno De Pauw kreeg vlak voor het EK in augustus een dubbele opdoffer: hij moest zijn plaats in de ploegkoers afstaan aan Robbe Ghys (die goud won met De Ketele, zie foto onder) en werd door zijn maatje De Ketele ook nog eens publiekelijk in de wind gezet. 

   

  "Ik wou hem prikkelen", zegt De Ketele hierover. "Ik heb gewoon gezegd dat hij moet reageren. De reacties uit zijn entourage waren nadien toch wat overdreven en het is allemaal wat uitvergroot in de pers."

   

  Toch zal De Ketele ook op de Wereldbeker in Canada samen met Ghys rijden, net als in heel wat zesdaagses, zoals in Gent. "Door onze titel in Glasgow hebben we onszelf in de etalage gezet. De organisatoren hebben niet liever dan dat we in onze Europese truien aan de start staan."

   

  "Mentaal is dat wel zwaar, want de voorbije 3 jaar vormde ik een heel goed koppel met De Pauw. Het is ook geen zekerheid dat Robbe en ik nu voor de komende 2 jaar zijn vertrokken."

  De Pauw: "Trek nog geen kruis over De Ketele/De Pauw"

  Ook Moreno De Pauw is momenteel in Canada, onder meer voor de ploegenachtervolging en de scratch. Maar zijn grote doel is toch om dat plaatsje naast De Ketele weer te veroveren.

   

  "Ik kom nog altijd goed overeen met Kenny. We kunnen nog makkelijk door één deur. Het is ook zeker niet zo dat ik niet meer in the picture ben. Ghys en De Ketele hebben het fantastisch gedaan, maar het is nog niet zeker dat dat het duo wordt voor Tokio."

   

  "Er zijn 4 à 5 renners die het waard zijn om de ploegkoers te rijden. Het wordt nog een harde strijd. Iedereen zal in de Wereldbekers zijn kans krijgen om zich te bewijzen. Het is dus zeker niet zo dat we een kruis hebben getrokken over het duo De Ketele/De Pauw."

   

  De Pauw heeft deze winter ook weinig contracten voor de zesdaagses in de wacht kunnen slepen. Is dat geen teken aan de wand? "Dat komt ook omdat de zesdaagses vaak samenvallen met de Wereldbekers en die laatste hebben dit seizoen prioriteit. Ik heb de voorbije winters in ieder geval al genoeg bewezen wat ik waard ben."

  De Ketele: "Ik kan er zelf ook naast vallen"

  De komende maanden zullen dus beslissend zijn om te weten wie er aan de zijde van Kenny De Ketele de ploegkoers mag rijden op de Spelen van 2020. "Het lijkt alsof er een partner voor mij gezocht moet worden, maar Kenny De Ketele is zelf over 2 jaar misschien 10% minder", beseft De Ketele. "Dan kan ik er ook naast vallen. Ik hou er rekening mee dat ik zelf ook nog een stap moet zetten."

   

  Maar als puntje bij paaltje komt, zal de stem van De Ketele, die ook nog bondscoach is van de jeugd, over zijn mogelijk partner toch luid klinken, niet? "Ik heb de leeftijd om ook iets te zeggen over de keuze, dat klopt. Maar de doorslaggevende keuze ligt bij de bondscoach en de technische staf."