• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings over topsportcontract: "Geen zorgen meer over rekeningen"

  " "

  Eline Berings (na jaren blessureleed) miste maar net de finale op het EK.

  Eline Berings heeft aan haar ijzersterke seizoen opnieuw een contract bij Sport Vlaanderen overgehouden. "Nu kan ik weer zorgeloos trainen en dat is nodig om topprestaties te leveren", zegt de 32-jarige hordeloopster.

  Eline Berings heeft enkele moeilijke jaren achter de rug waarin ze moest terugvechten na twee zware knieblessures. Daardoor verloor ze ook de financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid. Maar na een heel sterk seizoen werd ze opnieuw beloond met een contract bij Sport Vlaanderen.

   

  "Dat was een heel grote opluchting na een schitterend seizoen", vertelt Berings aan Sporza. "Het is een enorme voldoening om ook dat laatste stukje steun opnieuw te krijgen. Ik heb een schitterend seizoen achter de rug en het is fijn om op die manier voort te kunnen werken. Ik vind dat ik dit 100 procent verdiend heb."

   

  "De financiële ondersteuning door Sport Vlaanderen geeft me de vrijheid om alles te kunnen doen wat nodig is om topprestaties te leveren. De voorbije jaren moest ik compromissen sluiten omdat niet alles financieel haalbaar was. Als topsporter moet je zorgeloos kunnen leven en trainen en dat gaat niet als je met de rekeningen in je hoofd zit die je aan het einde van de maand moet kunnen betalen."

  Eline Berings

  Eline Berings

  "Hoge ambities"

  Berings heeft een topseizoen achter de rug - zo liep ze in juli haar snelste 100m horden uit haar carrière (12"72) en miste ze maar nipt de EK-finale - en wil in 2019 op dat elan doorgaan. "De zomer heeft mij enorm deugd gedaan. Ik heb altijd geloofd dat ik dat kon. Ik weet wat mijn ambities zijn en die liggen nog hoger", verklapt ze.

   

  "In de winter is er het EK indoor in Glasgow. Op de 60m horden ben ik altijd heel sterk, dus dat EK is echt een doel voor mij. Ik mik er op de top 5 of misschien zelfs nog meer."

   

  "Het WK atletiek valt dit jaar heel laat. Dat geeft de kans om langer voor te bereiden. Ik ga in Qatar absoluut voor een plaats in de finale. Mijn ambities zijn hoog, maar dat moet ook zo als topsporter."