• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert keert terug als ploegleider in het veldrijden

  Albert nam in augustus afscheid.

  Albert nam in augustus afscheid.

  Niels Albert wordt opnieuw ploegleider van een profteam in het veldrijden. Minder dan drie maanden na zijn afscheid als trainer van Wout van Aert gaat hij aan de slag bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

  Niels Albert keert terug naar zijn oude stal. Voor hij in 2016 samen met Wout van Aert de overstap maakte naar het Sniper Cycling Team van Nick Nuyens, was hij ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace en Crelan-Vastgoedservice.

   

  Albert bleef na zijn afscheid bij Van Aert werken met de jongeren van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Ploegleider Tom Vannoppen vroeg hem recentelijk om ook de profs te coachen.

   

  "Het was nog amper te behappen in mijn eentje", zegt Vannoppen. "Bovendien heeft Niels een pak ervaring waarmee hij ons van dienst kan zijn."

   

  Dat Albert zo snel terugkeert als coach werpt een ander licht op de reden waarom hij eind augustus opstapte bij Sniper Cycling. Albert zei toen dat die beslissing niets te maken had met de perikelen bij Veranda’s Willems-Crelan.

   

  "De echte reden is mijn privésituatie”, zei Albert toen. "Begin juli ben ik vader geworden. Ook de dood van Michael Goolaerts deed me nadenken. Je beseft dat je in het leven beter af en toe eens wat gas terugneemt."