• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "We moeten terug naar het Club Brugge van de voorbije 16 maanden"

  Ivan Leko stuurt bij langs de zijlijn.

  Club Brugge bleef gisteren steken op een 1-1-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Ivan Leko was na de wedstrijd niet te spreken over de prestatie van zijn team. "Ik miste scherpte en personaliteit op het veld", zei de Kroaat.

  "Tien moeilijke dagen"

  Leko werd voor de aftrap een hart onder de riem gestoken door de fans in het Jan Breydelstadion. Na de match vond de coach van Club Brugge het vooral jammer dat zijn team de supporters niet kon bedanken met een zege. "Het was geen goede wedstrijd van ons", klonk het.

   

  "Enkel het eerste kwartier was goed. We creëerden drie of vier goede kansen, maar scoorden niet. Daarna was het de hele wedstrijd hetzelfde verhaal. We hadden wel het balbezit, maar alles ging veel te traag."

   

  "We creëerden geen open kansen meer en Waasland-Beveren speculeerde op de tegenaanval en de omschakeling. Het is jammer dat we hier punten laten liggen na tien moeilijke dagen. Ik miste vandaag scherpte en personaliteit op het veld", is Leko hard voor zijn jongens.

   

  "Dat verdienden de supporters wel. Mijn spelers vochten niet voor elke bal en daar ben ik extra teleurgesteld over."

  Enkel het eerste kwartier was goed. We creëerden drie of vier goede kansen, maar scoorden niet.

  "Iedereen moet nederig zijn"

  Wat vond Leko van de actie van de fans? "Fantastisch. Dit ga ik nooit meer vergeten. Daarom ben ik ook extra teleurgesteld met het resultaat. Het is frustrerend dat we nooit het momentum te pakken kregen in deze wedstrijd."

   

  "Maar goed: de situatie is nu zo. We verliezen thuis twee punten en moeten nu een goede analyse maken. We moeten terug naar de basis van dit Club Brugge. Naar het Club Brugge van de voorbije 16 maanden. Iedereen moet nederig zijn en het individuele belang moet weg."

   

  "Er moet weer gewerkt worden voor de ploeg en we moeten spelen zoals we trainen. Alleen zo gaan we deze situatie kunnen keren in ons voordeel."

   

  "Normaal gezien moeten we "gewoon" 1-0 winnen. Ook al spelen we slecht. Ik miste scherpte. In België zijn we heel goed, maar enkel als we op één manier spelen: als we vechten met energie. Dat miste ik vandaag."

  Normaal gezien moeten we "gewoon" 1-0 winnen. Ook al spelen we slecht.