• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns opnieuw naar Trek-Segafredo: "Wil weer grote resultaten rijden"

  Edward Theuns

  Theuns reed in 2016 en 2017 reeds voor Trek-Segafredo.

  Edward Theuns verlaat Team Sunweb na één seizoen alweer voor zijn voormalige werkgever Trek-Segafredo, waar hij actief was in 2016 en 2017.  "Ik kan niet wachten om weer tot deze grote familie te behoren", aldus Theuns.

  Volgend seizoen zal Edward Theuns zijn derde seizoen bij Trek-Segafredo beginnen. Na een tussenstop van één seizoen bij Sunweb is onze landgenoot weer blij om terug te keren naar zijn vertrouwde nest. Hij tekende een overeenkomst voor één seizoen.

   

  "Ik ben echt blij om opnieuw in het shirt van deze ploeg te koersen en ik kijk ernaar uit om weer grote resultaten te rijden in een vertrouwde omgeving", klinkt het bij Theuns. "Ik kan niet wachten om weer samen te werken met enkele personen die ik nog ken van het verleden en om opnieuw deel uit te maken van deze grote familie."

   

  Algemeen manager van het team, Luca Guercilena, verklaarde de terugkeer van Theuns bij Trek-Segafredo. "Edward is altijd een solide renner geweest die ons in het verleden enkele overwinningen heeft geschonken. We zijn er zeker van dat hij dat zal herhalen. Theuns wordt één van de peilers van onze groep voor de klassiekers. Het is een complete renner die zowel op als naast de fiets verwelkomd zal worden door de rest van het team."

   

  Theuns debuteerde in 2014 op het hoogste niveau bij Topsport Vlaanderen-Baloise. In 2016 verhuisde de snelle Oost-Vlaming naar Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van België (2016), de BinckBanck Tour en de Ronde van Turkije (beiden 2017).

  Tweet Theuns - Trek-Segafredo