• home
 • video
 • pas verschenen

  Koeman: "Spelers als Hazard komen niet elke 5 jaar! Geniet nog even"

  Ronald Koeman lijkt de Nederlandse trein weer op de sporen te hebben gezet.

  Met een driedubbele vertrouwensboost (3-0) tegen Duitsland hoopt Nederland ook tegen de Rode Duivels te stunten. "We weten dat er nog veel dingen beter moeten, maar we hebben veel talent", zegt bondscoach Ronald Koeman.

  Er is weer hoop voor het Nederlandse voetbal. Na een aardige prestatie tegen wereldkampioen Frankrijk volgde een knappe zege tegen Duitsland. "Eén zwaluw maakt de zomer nog niet", waarschuwde doelman Jasper Cillessen al, maar in Nederland heerst al een hoera-stemming.

   

  "De stemming verbaast me niet", zegt Koeman. "We zijn de laatste jaren niet echt verwend geweest, dus het is begrijpelijk dat de Nederlanders nu positief zijn. We weten dat er nog veel dingen beter moeten, maar de aanzet is gezet."

   

  "Nederland heeft veel talent, spelers die heel groot kunnen worden met de juiste ontwikkeling. De Jong, Bergwijn, De Ligt, Cillessen... zijn als een komeet gekomen en doen het erg goed."

   

  "We proberen ons te kwalificeren voor het EK in 2020. Misschien kunnen we dan zeggen dat we terug zijn. Al willen we ook presteren op dat EK, en niet alleen maar meedoen."

  "België heeft geweldige generatie spelers"

  Tegen de Rode Duivels krijgt Nederland de kans om te tonen dat het zijn mannetje kan staan tegen de wereldtop. "We spelen tegen de nummer 1 van de wereld, een geweldig elftal", weet ook Koeman. "Ze spelen nu al een aantal jaar hetzelfde systeem en op het WK hebben ze getoond dat ze dat goed doen."

   

  "Het wordt een ongelofelijk moeilijke wedstrijd, al hebben we tegen Frankrijk en Duitsland getoond dat we sommige delen van een wedstrijd heel goed kunnen voetballen. Enkel de foutjes moeten minder."

   

  "Onze laatste zege tegen België dateert van 1997. Dat geeft alleen maar aan wat voor een geweldige generatie spelers België heeft. Als deze generatie stopt, denk ik niet dat er een nieuwe Hazard, Lukaku, Dembélé, Vertonghen of De Bruyne klaar staan. Dit soort spelers komt er niet iedere 5 jaar, dus geniet er nog even van."