• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatleet Geens grijpt net naast winst in Wereldbekermanche Florida

  Jelle Geens eindigde 2e in Florida.

  Jelle Geens eindigde 2e in Florida.

  Nog meer tweede plekken voor Belgische triatleten. Jelle Geens moest in de Wereldbeker in Sarasota (Florida) enkel de Fransman Vincent Luis voor zich dulden. Door de slechte kwaliteit van het water stond er enkel fietsen en lopen op het menu.

  Geens triomfeerde half juni nog in de Wereldbekermanche van Antwerpen. Vandaag in Sarasota (Florida) leek onze landgenoot ook even op weg naar de overwinning. Maar in de laatste kilometers liep de Fransman Luis hem nog voorbij. Geens kwam binnen op 6 seconden van de winnaar.

   

  Door de slechte kwaliteit van het water werd het zwemmen geschrapt. Daardoor legden de deelnemers een duatlon af die bestond uit 2,5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. 

   

  Erwin Vanderplancke legde beslag op de 42e plaats, Peter Denteneer eindigde 45e. Bij de vrouwen ging de bloemenkrans naar de Amerikaanse Renée Tomlin. De enige Belgische in de daguitslag Séverine Bouchez werd 40e, Valérie Barthelemy werd gediskwalificeerd.